В Ірпені почали приймати заявки на Громадський бюджет-2020 (відео)

Надія Дроган, журналістка:

«Цей майданчик на БКЗ — улюблене місце для дітвори з усієї округи. Але його могло б і не бути, якби не Валентина Кравченко. Вона одна з перших подала заявку на Громадський бюджет — і виграла його».

Валентина Кравченко, переможниця Громадського бюджету-2016:

«Тут, на вулиці Миру, ніколи не було великих дитячих майданчиків, а люди дуже хотіли, щоб вони тут були. І я подумала, що можна сидіти й нічого не робити, а можна взяти і зробити. Тому я подала заявку на Громадський бюджет, і всі мешканці цього району підтримали цей проєкт і проголосували».

Цього тижня в Ірпені почали приймати заявки на Громадський бюджет-2020. На його реалізацію передбачили три мільйони гривень. Кожен мешканець міста віком від 16 років може стати автором свого власного проєкту. Процедура подачі заявки проста.

Дмитро Негреша, керуючий справами виконкому Ірпінської міської ради:

«Ви повинні заповнити заяву й подати її в паперовій формі в Ірпінську міську раду, в 32-й кабінет. Заяву ви можете взяти на сайті міської ради або прийти до нас і взяти бланк».

Нововведення цього року — до заявки необхідно зібрати від мешканців району, де планується реалізація проєкту, 10 підписів. Усього лиш.

Проєкти приймаються у двох категоріях: малі — з кошторисом до 150 тисяч і великі — до пів мільйона гривень. Фінансування розділили за напрямками: половина бюджету — на освітні проєкти і половина – на всі інші, бо раніше на етапі голосування найбільшу кількість голосів отримували освітні проєкти. Іншим конкурувати з ними було складно.

Дмитро Негреша:

«Була дуже велика кількість великих і малих проєктів, пов’язаних саме з освітою, і мешканці нашого міста не всі мали можливість реалізувати свої проєкти».

Варто зазначити, що Ірпінь став одним із перших міст в Україні, де впровадили Громадський бюджет. Це було у 2016 році з ініціативи тодішнього мера Ірпеня Володимира Карплюка. З того часу реалізовано більше 40 різноманітних проєктів. Серед них — медичний кабінет у школі №2, дефібрилятор для «Мунварти», мурал Незнайка на площі Антонова та багато інших.

Прийом заявок цього року триватиме до 23 серпня включно. 

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Громадський бюджет – це гарна можливість реалізувати ваші ідеї й самим вирішувати, куди спрямовувати бюджетні кошти. Долучайтесь до Громадського бюджету, чекаємо на ваші пропозиції!»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300