В Ірпені почали виховувати кадетів (відео)

Поки їхні однолітки ще тільки в дорозі до школи, ці хлопчики вже на заняттях. Зараз у них стройова підготовка. Вперше в Ірпені цього року в третьому ліцеї організували кадетські класи.

Станіслав Федоров, директор Ірпінського ліцею №3:
«У навчальних планах шкіл дуже мало часу приділяється національно-патріотичному вихованню. І моїм особистим рішенням було запровадження так званих кадетських класів, які вчаться за звичайною навчальною програмою, але їхня позанавчальна програма пов’язана виключно з військовою виправкою, а також спортивною підготовкою».

Кадетських класів у ліцеї два: 18 діток прийняли у перший і 23 учні – у п’ятий. У цих класах навчаються лише хлопчики. Весь час їхнього перебування в школі пов’язаний з підвищеною дисципліною і більшими вимогами, ніж до звичайних учнів. Вихованці на жорсткі умови не скаржаться. Кажуть – хочуть вирости справжніми чоловіками.

Омар:
«Щоби постояти за себе в складних ситуаціях і не бути слабким».
Руслан:
«З дитинства мріяв бути військовим».
Даня:
«Я хочу стати військовим і захищати Україну».

Учительський склад для юних кадетів формували з учителів, які працюють у ліцеї. Ключові предмети, які мають зростити в хлопчиків чоловічий стержень, викладають чоловіки. Щоб навчити дітей азам військової справи, з ними займається офіцер-вихователь.

Віталій Федотов, офіцер-вихователь кадетського класу Ірпінського ліцею №3:
«За програмою у них щодня проходять уроки фізичної культури, а також спеціальні заняття з військово-прикладного хортингу, зі стройової й військової підготовки».

Станіслав Федоров:
«Ми не виховуємо військових. Просто методами й засобами військової справи, де є дисципліна, розуміння підвищеної відповідальності, ми виховуємо в хлопцях їхній чоловічий стержень. А вже пізніше вони самі визначаться, де їм навчатися, який шлях обирати».

Вчителі помічають, що за короткий період учні кадетських класів помітно змінилися. У них з’явилося свідоме розуміння гурту й колективної відповідальності. За словами директора ліцею, навчанням дітей задоволені й батьки. Охочих віддати своїх нащадків у спеціальні класи з’являється все більше. А тому в наступному році в ліцеї знову набиратимуть до першого і п’ятого кадетських класів.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300