В Ірпені починає діяти протиепідемічна амбулаторія

Photoeditorsdk Export 2020 03 18t192112.519

З 19 березня амбулаторії Ірпінського регіону припиняють онлайн-запис до лікарів. В Ірпені починає працювати протиепідемічна амбулаторія, а в амбулаторіях Ворзеля, Гостомеля й Коцюбинського запроваджено механізм розділення потоків пацієнтів. Про це повідомив головний лікар Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, керівник місцевого оперативного штабу протидії поширенню COVID-19 Андрій Левківський.

«Згідно з рішенням оперативного штабу протидії COVID-19 ми продовжуємо посилювати протиепідемічні заходи в нашому закладі. Ми припиняємо онлайн-запис до наших лікарів: з 19 березня запис лише по телефону реєстратури. Також розпочинає працювати протиепідемічна амбулаторія на базі амбулаторії загальної практики – сімейної медицини №4 по вул. Михайлівській, 22 в м. Ірпінь. Тел. реєстратури: +38 (04597) 6-11-62 або +38 (066) 621-80-73», — зазначається в повідомленні.

Андрій Левківський пояснює, що мета такої новації — «розділити потоки пацієнтів та мінімізувати ризики розповсюдження COVID -19 у нашому регіоні».

«Якщо у вас чи вашої дитини є симптоми ГРВІ — не наражайте інших на небезпеку, зверніться до амбулаторії №4, оминаючи амбулаторії з великою кількістю пацієнтів з іншою, невірусною патологією! Амбулаторія знаходиться окремо від інших будівель, має два окремих входи, просторий хол та кабінети лікарів, ізолятор, санітарну кімнату», — наголошується в повідомленні.

«Прийом в амбулаторії буде проводитись без запису та в посиленому протиепідемічному режимі. Лікар амбулаторії з’ясує епідеміологічний анамнез, визначить, чи належите ви до групи ризику, огляне вас, виміряє температуру, вислухає дихання в легенях, визначить рівень насиченості киснем крові за допомогою пульсометрії, при необхідності застосує інші додаткові методи обстеження і визначиться з подальшою тактикою вашого лікування (звичайний режим, самоізоляція, госпіталізація зі специфічною діагностикою)», — роз’яснює Андрій Левківський.

При цьому він зауважує, що «все це все робиться безкоштовно», і «наявність декларації з сімейним лікарем не обов‘язкова — вірусу COVID-19 байдуже, є вона у вас чи немає».

Режим роботи протиепідемічної амбулаторії: з понеділка по п’ятницю — з 8.00 до 20.00, у суботу — з 8.00 до 14.00. Прийом будуть вести чергові лікарі Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Водночас очільник «первинки» нагадує, що в разі появи підозри на COVID-19 необхідно першочергово зв’язатися зі своїм сімейним лікарем.

«У всіх амбулаторіях запроваджується обов’язкова термометрія на вході, в разі виявлення гіпертермії ви будете скеровані до протиепідемічної амбулаторії. В амбулаторіях смт Ворзель, Гостомель та Коцюбинське запроваджено механізм розділення потоків, діють ізолятори», — повідомляє Андрій Левківський.

Нагадаємо, раніше Ірпінський міський центр первинної медико-санітарної допомоги звернувся до жителів регіону з проханням у період карантину не відвідувати амбулаторії без нагальної потреби.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300