В Ірпені подорожчала нерухомість

Dl A01441710

Протягом листопада ц. р. ціни на нерухомість у новобудовах Ірпеня зросли в середньому на 800 грн за квадратний метр або на 4,7%, пише онлайн-видання «The Page».

За його інформацією, тепер середня вартість нового квадратного метра в місті становить 17,8 тис. грн.

До цього рівня наближається ціна на первинному ринку нерухомості в сусідній Бучі: нині вона — 17,6 тис. грн. За останній місяць метр квадратний подорожчав там на 2 тис. грн (12,8%).

Динаміка цін на нову нерухомість спостерігається і в Гостомелі: у листопаді — плюс 500 грн (3,6%) за одиницю площі, нинішня вартість — 14,6 тис. грн.

Водночас гравці ринку, яких опитало видання, впевнені, що протягом найближчих двох місяців ціни на «первинку» в передмістях столиці суттєво зростати не будуть і коливатимуться в межах 1—1,5% — залежно від курсу долара та показника попиту. У січні, коли може бути запроваджений жорсткий локдаун, ринок нерухомості, за прогнозами, увійде в цінове плато, а особливо нестійкі гравці підуть на демпінг і запропонують зниження ціни.

Ще одна приємна новина для потенційних покупців нерухомості — очікувані новорічні знижки від забудовників. «Цього року через складний період, пов’язаний із коронавірусом, дисконти на квартири в новобудовах, за прогнозами гравців ринку, можуть перевищити 10% у великому пулі житлових комплексів. Спецумови на розстрочку і кредитні програми також будуть націлені на прогрів охололого попиту, тобто купити квартиру в новобудові за вигідною ціною буде більш ніж реально», — зазначає «The Page».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300