В Ірпені поліція погрожує комунальникам? (відео)

Вони щодня роблять Ірпінь комфортним та чистим. Прибирають вулиці, двори, ліквідовують аварійні ситуації. Роблять так, щоб наші будинки були теплими і світлими. Вони – це працівники комунальної сфери. І до них ставляться з особливою пошаною не лише в місті, а й в області. Адже комунальні підприємства Ірпеня визнані одними з найкращих на Київщині. Та іноді ці люди стають об’єктом агресії і погроз.

Юлія Прибилова, начальниця комунального підприємтва «Управління благоустрою міста», заявила про погрози з боку поліції. Це сталося під час спроби комунальників на виконання рішення Ірпінського виконкому прибрати незаконно встановлений будівельний вагончик на вулиці Громадянській.

За словами Юлії, 12 березня, якраз напередодні Дня працівника комунального господарства, їй погрожував заступник начальника ірпінської поліції Сергій Жабченко.

Юлія Прибилова, начальник КП «Управління благоустрою міста»:      
«Це був Сергій Анатолійович Жабченко. Я кажу: «Сергію Анатолійовичу, якщо починається якась штовханина, ви повинні захистити виконання дій цих людей, які приїхали виконувати рішення виконкому. У чому справа? Де ваша поліція? Ми стоїмо біля МАФу, поліція десь ходить». На що він мені погрожував: сказав, якщо ось так усе буде, то «ми вас заберемо у відділок»».

Сам Сергій Жабченко вважає, що погрози на адресу комунальників щодо розправи над ними у вигляді арешту є вигадкою, і ніхто, крім Юлії Прибилової, цього не чув.

Сергій Жабченко, заступник начальника Ірпінського відділу поліції:
«Про те, що я комунальникам погрожував, що я їх зараз заберу… звідти… Якщо ми постійно спілкуємося з виконавчим комітетом, з тим же «Благоустроєм»… Це тільки вона одна могла таке сказати, запитайте в працівників «Благоустрою» чи «Муніципальної варти», яка була там на місці — вони можуть вам сказати, що такого факту і таких висловлювань від мене не було. Я ж не можу перевищувати своїх повноважень».  

Втім, слова Жабченка спростовують очевидці події.

Дмитро Скрипник, заступник начальника КП «Управління благоустрою міста»:
«Вона розказала, що він сказав: якщо будуть якісь сутички, то заберуть не тільки активістів, заберуть також і нас у звязку з тим, що буде порушено правопорядок».

За словами комунальників, того дня правоохоронці не лише погрожували, а й зайняли пасивну позицію щодо виконання рішення виконкому.

Олександр, працівник КП «Управління благоустрою міста»:
«Люди, які там були, не давали нам працювати, виконувати нашу роботу. Виривали і викидали стропи, не підпускали до вагончика, і так ми пів дня пробули, нічого не зробили. Поліція не втручалася, вони стояли і спостерігали за цим усім».

Варто зазначити: Сергій Жабченко є незмінним заступником начальника ірпінської поліції з 2018 року. За цей час змінилося вже троє керівників відділку. Крім того, Жабченко вже другу каденцію поспіль є депутатом Гостомельської селищної ради. Цікаво, що саме за останню каденцію свого депутатства Сергій Жабченко та його родичі отримали кілька земельних ділянок у Гостомелі.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

Сьогодні, 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

Сьогодні, 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

Сьогодні, 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

Сьогодні, 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

Сьогодні, 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

Сьогодні, 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

Сьогодні, 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300