В Ірпені поменшало паліїв опалого листя

Osennie Derevya Priroda Pejzazh Les Padenie Duba Zheltye Listya Makros Krasivye Dub Padenie Zheltye Listya Zhivopisnye Makro

Цієї осені в Ірпені люди перестали активно спалювати опале листя — такого масового горіння рослинних залишків, як у попередні роки, вже не спостерігається, зустрічаються лише поодинокі випадки. Про це повідомив ITV заступник начальника комунального підприємства «Управління благоустрою міста» Дмитро Скрипник.

«Якщо минулого року за несанкціоноване спалювання листя ми видавали щомісяця до півсотні приписів, то в цьому році — менше десяти», — зазначив він.

Дмитро Скрипник наголосив, що впродовж попередніх років комунальники активно проводили роз’яснювальну роботу серед мешканців приватного сектору, поширювали інформацію про шкоду отруйного диму від листяних вогнищ для навколишнього середовища та здоров’я людей.

«Приємно, що ірпінці почали це розуміти і вже переорієнтовуються на екологічно безпечні способи утилізації сухої рослинності. Багато хто почав використовувати листя для мульчування рослин на присадибній ділянці, робити компостні ями й удобрювати грунт», — розповів представник «Управління благоустрою міста».

Також, за його словами, люди почали активніше використовувати спеціальні мішки, які пропонує для збору опалого листя комунальне підприємство «УЖКГ «Ірпінь». Листя в цих мішках, позначених логотипом підприємства, комунальники забирають і безкоштовно вивозять.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300