В Ірпені поруч із Університетом фіскальної служби відкрили новий сквер (відео)

В Ірпені на Київщині, поруч із головним корпусом Університету державної фіскальної служби, завершили облаштування скверу. Реконструювали це місце в пам’ять про колишнього ректора вишу Петра Мельника. Для цього об’єднали зусилля представники міста, університету та родина Мельників.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Зробили загальну концепцію, Максим Мельник проклав доріжки, поставив лавочки, а ми повністю зробили озеленення, розводку для поливу, свердловину – і це все запрацювало. І ми маємо на сьогоднішній день прекрасний маленький сквер».

Максим Мельник, син Петра Мельника, підприємець:
«Більше року ми до нього йшли. Я дуже радий, що ми змогли об’єднатися заради більшої мети, заради створення чогось, що буде слугувати місту, студентам, що залишиться, дай Бог, після нас».

У центрі скверу – символічний фонтан у вигляді розгорнутого «Кобзаря» із легендарною цитатою Тараса Шевченка. Встановлений він за кошти Громадського бюджету. Наразі фонтан законсервований на зиму і почне працювати вже навесні наступного року.

Олег Шевчук, перший проректор УДСФУ:
«Об’єдналися люди, яким не байдужий і Ірпінь, і університет. Мені дуже приємно, що цей сквер містить історію університету. Також мені приємно, що ініціаторами розбудови цього скверу й фонтану виступили наші студенти, які повірили в те, що Громадський бюджет міста Ірпеня можна використовувати за потребами мешканців».

За словами Ірпінського міського голови Олександра Маркушина, у планах – і подальша активна співпраця міста та університету. Зокрема, вже йде мова про спільну добудову басейну та спортивного комплексу університету.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300