В Ірпені позмагалися спортивні родини (відео)

В Ірпені на Київщині відбувся родинний фестиваль «Тато, мама, я – спортивна сім’я». Він проходить щороку в період Різдвяних свят. Уже понад два десятиліття його організовує Ірпінська дитячо-юнацька спортивна школа.

Цього разу на свято родинного спорту зібралося майже 20 сімей. Змагалися в залі Ірпінського ліцею №3.

«Ми проводили ці змагання в різних залах: і в ДЮСШ, і у 12-й, і в 2-й школі, і вже другий рік поспіль проводимо тут. Чудовий спортивний зал, ремонт, освітлення. Беруть участь по одній родині учнів перших-других і третіх-четвертих класів із кожної школи. Це десять шкіл, де є молодші класи», – розповів директор ДЮСШ Володимир Тарасов.

Змагальний дух захопив учасників уже з першого завдання. Малі суперники намагалися якнайшвидше зібрати іграшки в мішок і передати його батькам. «У нас була командна робота: тато передавав естафету мамі, мама – дитині. Змагання на швидкість, на спритність», – ділиться враженнями родина Зубанів.

Кожен наступний етап додавав здорового азарту. Іноді в змаганнях навіть з’являвся казковий сюжет – наприклад, коли звичайний спортивний килимок перетворювався на летючий килим. Завданням малечі було на ньому втриматись. «Я на цьому килимку майже літав», – каже юний преставник сім’ї Запольських. «Активно, енергійно, драйвово – супер! Сімейний захід – просто клас!» – не стримує емоцій його мама.

Команди подолали чотири естафети, виконавши в кожній по три завдання. Програма складалася так, щоб у ній могли взяти участь не лише досвідчені спортсмени, а й усі охочі.

«Ми недноразово брали участь у цих змаганнях зі старшими дітками – у нас три доньки. Всім подобається – це гарна можливість провести час із дітьми», – відзначають учасники фестивалю – родина Швабій. Кажуть, що вболівати за них прийшли однокласники їхньої доньки зі своїми батьками.

«Наше завдання – зробити так, щоби дітки більше часу проводили в спортивних залах, на спортмайданчиках. Тим більше, коли це робиться разом у родині, коли батьки показують приклад не тільки своїм, а й іншим діточкам – це здорово, так має бути», – наголосив керівник управління освіти і науки міської ради Олег Білорус.

У фінал змагань потрапили всі команди. Дипломи за активну участь отримала кожна родина, а наймолодші учасники – ще й солодкі подарунки. Перше місце в категорії «1–2-й клас» здобула родина Добробабенків. «Найскладніше завдання було взагалі встигати за дітьми. Вони зараз такі шустрі, і ми намагалися від них не відставати», – говорять батьки.

У категорії «3–4-й клас» перемогла родина Ковальових. За їхніми словами, для перемоги «треба було мати певну стратегію на кожному етапі – як між собою взаємодіяти».  

Переможці міського турніру навесні представлятимуть Ірпінь на обласному родинному фестивалі.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300