В Ірпені презентували міжнародні освітні проекти

«Створюймо Україну. Створюймо світ». Під таким закликом Арт-центр «IRPEN Art-School» перетворився на кілька годин у майданчик професійної орієнтації учнівської молоді Ірпеня. Організатори презентували освітні програми, що відкривають перспективи працевлаштування в Україні та Європейському Союзі.

Євгенія Харгрі, арт-директор IRPEN Art-School:

«Освіта, культура, мистецтво – вони взаємодіють. Це подія міжнародного значення, яка спрямована на розкриття можливостей для молоді».

Ірпінська молодь отримала запрошення здобути освіту в Словаччині, в університеті імені Костянтина Філософа у місті Нітра. Представник закладу Павол Вакош, сповістив, що навчання в університеті — безкоштовне. І це приваблива перспектива  працевлаштування в Євросоюзі та можливість подорожувати світом.

За потенційних студентів  боролися представники кафедри дизайну Міжнародного університету розвитку людини «Україна». Кажуть, саме  у них  дружні стосунки непомітно переростають у професійні.

Віктор Малишев, директор Інженерно-технологічного інституту університету «Україна»:

 «Коли ми зустрілись тут зі школярами, з тими дітьми, які працюють у цьому центрі, я побачив, що дійсно за такими дітьми, учнями, людьми — майбутнє нашої держави».

Валерій Захарченко, заслужений діяч естрадного мистецтва України:

«Наше завдання – зібрати творчих особистостей, щоби вони не вивчали математику, коли хтось із них – художник. І фізику не вивчали. Ми намагаємося зробити таку програму, щоб кожен займався своєю справою».

Цікаву несподіванку від освітньої платформи StarLightmedia зробила актриса Ганна Лев. На базі IRPEN Art-School вони планують відкрити курси, де навчатимусь зацікавлених опановувати акторське ремесло. Ганна каже, акторські вміння допоможуть людині у будь-якій професії.  Охочі до цього курсу знайшлися одразу.

Світ треба створювати креативно, творчо, у тих індустріях, де ми є фахівцями -заявляють організатори  події. І відкрити для молоді такі можливості — це мета проекту «Створюємо Україну, створюємо світ».

Дар’я Захарченко, автор проекту «Створюймо Україну. Створюймо світ»:

«Україна – це, насправді, країна можливостей. Кордонів вже більше не існує. Створюючи креативний творчий продукт разом з нашими колегами з інших країн, які нам в цьому можуть допомогти, ми здатні зробити і нову країну, в якій би всі були щасливі, і експортувати той самий продукт з доданою вартістю, адже він буде креативний і технологічний».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300