В Ірпені проводять вишкіл учасників військово-патріотичної гри «Джура»

Photoeditorsdk Export 2020 01 11t111014.895

10 і 11 січня в Ірпені на Київщині проводяться навчально-практичні заняття з учасниками військово-патріотичної дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура»). Про це повідомило управління освіти і науки Ірпінської міської ради.    

«Всеукраїнська військово-патріотична дитячо-юнацька гра «Сокіл» («Джура») – це не просто гра, де є старт і фініш. Це система роботи протягом року, яку проводять і учні, і педагоги», – відзначається в повідомленні.

Керівник військово-патріотичного гуртка Ірпінського центру творчості дітей та юнацтва Сергій Забавський у рамках міського етапу гри проводить із підлітками заняття з дисциплін «Основи військової підготовки», «Основи медичної підготовки», «Топографія».

«Вперше у програмі гри “Джура” передбачено проходження етапу “Тактична медицина”. На уроках “Захист Вітчизни” дану тему вивчають в одинадцятому класі протягом трьох годин. Знань для проходження етапу буде замало – саме для практичного застосування. Було прийнято рішення відпрацювати алгоритм дій роїв на етапі “Тактична медицина” під час навчально-практичних занять. 8 роїв навчальних закладів міста пройшли практичну складову, відпрацювали дії за командою “обстріл”, дії уявного ураженого, дії “рятівника”», – розповіли в управлінні освіти і науки.

Нагадаємо, в День захисника України й День українського козацтва 13 команд ірпінських закладів освіти взяли участь у змаганнях із військового п’ятиборства «Сармат». Школярі змагалися у стрільбі з пневматичної гвинтівки й пістолета, розбирали й збирали автомат, долали смугу перешкод. Перше місце посіла команда «Тіні» Ірпінського центру творчості дітей та юнацтва.

Двома тижнями раніше вихованці військово-патріотичного гуртка Ірпінського центру творчості дітей та юнацтва виборола перше командне місце в змаганнях «Spotter–Dinamik» у Борисполі. У турнірі брали участь вісім команд із трьох областей України. Окрім перемоги в командному заліку, вихованки «Ратібора» завоювали перше місце в змаганні дівчат, хлопці посіли друге місце, а керівник гуртка Сергій Забавський здобув першість серед своїх колег.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300