В Ірпені пройшов «English drama fest»

В Ірпені вперше пройшов театральний фестиваль дитячих та юнацьких англомовних колективів «English drama fest». До міста приїхали 8 театральних гуртків з різних міст Київщини. Надалі планується розширювати обрії фестивалю не лише до всеукраїнського, а і до міжнародного рівня.

Анна Король, співорганізатор «English drama fest»:

«Наш фестиваль неслучайно необычной формы, тут нет звездного жюри, нет первого, второго, третьего места. Мы не выбираем лучшего или худшего – это субъективно. Мы хотим показать, что каждый – особенный и талантливый. Я считаю, что дети – все талантливы. У каждого – свои сильные стороны. И наша задача, чтобы жюри обратило внимание на эти сильные стороны».

Свої сильні сторони приїхали показувати 8 театральних колективів із різних міст Київщини. Надалі планується розширювати обрії фестивалю не лише до всеукраїнського, а і до міжнародного рівня.

Олеся Соколова, директор ГО «Освітня платформа», співорганізатор фестивалю:

«Тому що коли крута постановка, але українською мовою, то ми не завжди зможемо її презентувати високий рівень підготовки наших дітей десь на світовому рівні. Тому ми хочемо дуже активно рухати далі співробітництво з європейськими асоціаціями театралів. Тоді можливо запрошувати їх сюди або їздити з виставами на міжнародні фестивалі».

Анастасія Попсуй, в.о. Ірпінського міського голови:

«Ми робимо зараз великий крок в розвитку культури та мистецтва і в сторону глобального мистецтва. І якщо вже культура та мистецтво переходить на міжнародний рівень, як наприклад, в нас вже є художній пленер, а якщо в нас ще буде драма англійською мовою… Тому сьогодні для нас – дуже важливий день і не тільки для нас».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300