В Ірпені привітали медиків із професійним святом (відео)

Воїни в білих халатах. Вони щодня на передовій. Вони щомиті борються з підступним ворогом – смертельними недугами – і рятують людське життя. Це наші лікарі. У найскладніший період – у час окупації Приірпіння російськими загарбниками – ірпінські медики не залишали свої пости.

Антон Довгопол, заслужений лікар України, директор Ірпінської центральної міської лікарні:
«Ми розуміли, що держава проводить евакуацію з територій, які опинилися під загрозою окупації і в окупації, і ми повинні були надавати медичну допомогу, допоки люди йшли на евакуацію».

У час воєнних дій нашим лікарям часто доводилося працювати під обстрілами рашистів і виконувати роботу, непритаманну для мирного часу. Ось ці відео- та фотокадри облетіли соцмережі вже в перші тижні війни. Медики первинки приймають пологи. І не у спецзалі, а в підвалі ірпінської поліклініки. 

Андрій Левківський, заслужений лікар України, директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги:
«Сьогодні вперше в історії Ірпеня на Садовій, 38 народилася дитина. Майже в польових умовах. Працював акушер-гінеколог Сергій Володимирович Горошко. Народили хлопця – захисника Вітчизни».

А ще лікарі ховали від ворога та рятували поранених бійців, боролися за життя покалічених війною дітей.

Лариса Бугаєнко, головна медсестра стаціонару Ірпінської центральної міської лікарні:
«Дітки поступали з осколковими пораненнями. Дві дівчинки були з осколковими пораненнями голови і дві дівчинки, яким довелося ампутувати руку. Це надзвичайно боляче – бачити поранених діток».

Неабияке випробування в умовах війни разом із персоналом пройшов і керівник центральної міської лікарні Антон Довгопол. Одного разу у медзаклад прийшли озброєні рашисти і змушували його до співпраці.

Антон Довгопол:
«Буча, Польова, 19. У стаціонарі всі виконують свою роботу. Емоційне, звичайно, напруження, тому що всі перевиснажені. І тут приїжджає вісім одиниць бронетехніки, наводять зброю на медичний заклад, заходять чотирнадцять озброєних росіян, які, по суті, беруть у заручники персонал лікарні. Мені, махаючи автоматом, кажуть: «Нам нужно с вами поговоріть, давайтє, пройдьомтє».

На співпрацю з рашистами ніхто не пішов. Щоб не наражати персонал на небезпеку, наступного дня всіх евакуювали. Пацієнтів відправили ще раніше.

Зараз, у переддень свого професійного свята, ірпінські медики приймають вітання і щирі слова вдячності за мужність, професіоналізм та самовіддану працю.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Ми дуже пишаємося кожним із вас – від лікаря, від медичної сестри до прибиральниці. Кожен із вас герой для нашого Ірпеня і для мене особисто. Дуже вам дякую за роботу. Ви найкращі».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300