В Ірпені розпочалася вакцинація від COVID-19 (відео)

В Ірпені розпочалася вакцинація проти COVID-19. Найперше мобільна бригада Центру первинної медико-санітарної допомоги виїхала в Ірпінську міську центральну лікарню.  

Андрій Левківський, директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги:
«На першому етапі будуть вакцинуватися працівники, які надають безпосередню допомогу в боротьбі з COVID-19 – це працівники інфекційного відділення, працівники екстреної медичної допомоги».

Приклад медичному персоналу показують керівники – директор «первинки» Андрій Левківський та директор центральної міської лікарні Антон Довгопол. Вони першими сідають до маніпуляційного столика і отримують щеплення від коронавірусу.

Антон Довгопол, директор Ірпінської центральної міської лікарні:
«Ми вважаємо, що вакцинація – це дійсно найбільш дієвий спосіб попередження поширення даної хвороби. Була б можливість, я б і раніше вакцинувався і ніколи б у цьому не сумнівався, тому що коли дивишся на пацієнтів – особливо на тих пацієнтів, яких втрачаєш – то розумієш, що дійсно це потрібно робити».

Сьогодні самі лікарі стали на деякий час пацієнтами. Перед процедурою щеплення їм проводять необхідний огляд: вимірюють температуру, рівень кисню в крові, перевіряють, чи здорове горло тощо. До вакцинації вже готова лікарка екстреної медичної допомоги.

Анна Яценко, лікарка екстреної медичної допомоги:
«Ми цілою бригадою прийшли. Хворіти якось не хочеться, тому й вирішили, що треба  вакцинуватися».

Лікарі кажуть – отримати щеплення від коронавірусу ніхто не примушує. Вакцинація безкоштовна і добровільна. На першому етапі імунізації вакцинуватися можуть також активні громадські діячі та лідери громадських думок. Уберегтися від коронавірусу вирішив і депутат Ірпінської міської ради Антон Головенко.

Антон Головенко:
«Усіх закликаю не боятися, не слухати міфів, не слухати фейків від політиків, а прислухатися, все ж таки, до наших лікарів і вакцинуватися».

Андрій Левківський каже – Центр первинної медико-санітарної допомоги отримуватиме від держави стільки вакцини, скільки буде охочих вакцинуватись.

Андрій Левківський:
«На сьогодні ми отримали 200 доз. 100 доз має сьогодні отримати Ірпінь. І з рештою ми їдемо далі в Димер, Макарів, Бородянку».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300