В Ірпені розпочали приймати заявки на Громадський бюджет (відео)

В Ірпені розпочався прийом заявок на Громадський бюджет-2022. Цього разу на ініціативи громади виділяється 3,5 млн грн. Їх розподілять на освітні проєкти та інші.

Дмитро Негреша, керуючий справами виконкому Ірпінської міськради:
«Інші проєкти – це для мешканців, які виявили бажання подати й реалізувати якийсь проєкт, пов’язаний із комунальною власністю. А освітні – це більше для освітян, які бажають реалізувати проєкти на території школи або дитячого садочка». 

Вирішити комунальну проблему за рахунок Громадського бюджету може будь-який мешканець Ірпеня. Для цього треба мати бажання і час для підготовки проєкту.

Василь Чернявський, журналіст:
«Що б ви зробили для міста за бюджетні кошти
?»

Жителі Ірпеня:
«
Не знаю. Чесне слово. Мене все влаштовує, все добре».
«
Найперше – це в мене така больова точка – це благоустрій».
«Щоб утеплити підвальні приміщення, щоб навести елементарний порядок, який не робився 30–40 років».

Традиційно проєкти діляться на малі та великі. На малі виділятиметься до 150 тис. грн, на великі – до 500 тисяч. Заявку можна скачати на сайті Ірпінської міськради і надіслати електронною поштою або ж особисто занести до 32-го кабінету міськради. Тут же можна отримати вичерпну консультацію або пораду щодо власного проєкту.

Дмитро Негреша:
«Потім буде робоча група розглядати ці всі проєкти, виводити, які проєкти проходять, які – ні. Щодо тих, які не можуть пройти, будемо спілкуватися з автором, щоб або змінити напрямок проєкту, або виправити помилки і, таким чином, допустити його до голосування».

Перед тим, як подавати свій проєкт, варто ознайомитися на сайті Ірпінської міськради з проєктами, які вже були успішно реалізовані. Прийом заявок цього року триватиме до 13 квітня. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300