В Ірпені розробляють модель транспортної інфраструктури громади (відео)

Щоб відновити Ірпінь і зробити його ще кращим, ніж він був до війни, тут почали створювати дорожню карту територіальної громади. За розробку моделі транспортної інфраструктури взялися представники транспортного сектору Irpin Reconstruction Summit. Вони провели дослідження,  проаналізували  теперішній стан цього питання й організували  воркшоп для  обговорення результатів аналізу. Серед проблемних моментів експерти називають такі:

Юрій Лозовенко, спеціаліст з транспортного планування компанії «Оресунд»:

«У першу чергу це звязаність сполучно-дорожньої мережі. Причому, не стільки в самому Ірпені, стільки всередині цієї агломераціїІрпінь, Буча, Гостомель, Ворзель. Ви розірвані між собою, тому треба налагоджувати якомога більше коротких звязків між вами. Причому, не стільки автомобільних, скільки – дорогами, вулицями, велодоріжками, пішохідними сполученнями, громадським, в тому числі, транспортом.

Звісно, це не єдина проблема, над якою треба працювати,  аби налагодити ефективні соціально-економічні зв’язки, зазначають учасники воркшопу.

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня та офіційної робочої групи Іrpin Reconstruction Summit:

«Коли ми говоримо про транспортну логістику, про комунікації в місті, тут все важливо. Важливо, як люди ходять пішки, як їздять велосипедами. Важливо, як люди повертаються з роботи. Важливо, як люди паркуються у себе під будинком. Важливо, як вони переміщуються на вихідні, коли їдуть відпочивати. Маса деталей, які треба врахувати: від пішохідних маршрутів до роботи комунального транспорту».

До розробки стратегічного бачення мобільності Ірпінської громади фахівці планують залучити найкращі світові практики. Наголошується, що транспортна інфраструктура має бути і зручною і забезпечувати доступність до всіх міських благ.

Катерина Лозовенко, операційна директорка компанії «Оресунд»:

«Це правильна організація локальних центрів за принципом, коли у нас є не один центр міста, куди зїжджаються з різних мікрорайонів, а це коли кожен мікрорайон — це місто. Умовно у 15-хвилиннній доступності до усіх його благ. Тобто, тут ми живемо, через дорогу – ми працюємо, тут у нас –  громадський транспорті  і так дальше. Це основа містобудування і це основа сучасного розвитку будь якого міста».

Фахівці також зазначають, що для Ірпеня великий потенціал має залізниця і важливо розвивати безпосередньо цей напрямок. Загалом, напрацюваннями проектної гупи Irpin Reconstruction Summit мають стати ідеї, які допоможуть мешканцям громади не лише комфортно жити у своєму місті, але й впливати на його соціально-економічний розвиток.

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня та офіційної робочої групи Іrpin Reconstruction Summit:

«Ці ідеї мають бути напрацюваннями для наших міських управлінців. Для того, щоб вони враховували усі точки зору, ідеї, думки і бачення у формуванні перспективи розвитку міста. Однозначно буде наступний етап, який в результаті переросте у створення стратегії – стратегії розвитку міста. І там, у тому числі, буде бачення розвитку транспортного блоку».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300