В Ірпені розроблять стратегію соціальної допомоги під час другої хвилі епідемії COVID-19

Photoeditorsdk Export (1)

Ірпінський Територіальний центр соціального обслуговування повинен стати стратегічним штабом допомоги людям під час пандемії COVID-19. Він має об’єднати благодійників і розробити спільну стратегію дій на випадок другої хвилі епідемії. Про це заявив член виконкому міської ради, лідер громадської ініціативи «Не будь байдужим» Антон Головенко за результатами зустрічі з першим заступником мера Ірпеня Олександром Маркушиним, під час якої обговорювалися перспективи розширення потенціалу Територіального центру.

«Знайомі медики стверджують, що осіннього загострення COVID-19 нам не минути. Якщо молодих це невиправдано не лякає, то люди з хронічними захворюваннями та люди поважного віку — у зоні ризику. І не виключаю, що саме їм буде потрібна наша допомога. Вже маємо напрацювання, велику базу потребуючих, щире бажання допомагати і тісні контакти з іншими організаціями та установами. Та на сьогодні немає спільної стратегії допомоги. І це буває справжньою проблемою. Наприклад, коли одна бабуся отримала допомогу від трьох організацій, а родина з п’ятьма дітьми не отримала підтримки від жодної організації… Або навпаки», — написав Антон Головенко на своїй сторінці в соцмережі.

Він відзначив, що в ірпінському Територіальному центрі соціального обслуговування «працюють чудові люди та потужні фахівці». «Вони максимально підключались до співпраці. Та, на мою думку, потрібно розширити наші можливості. В умовах сьогодення ірпінський Терцентр соцдопомоги повинен стати стратегічним штабом для всіх, хто хоче допомогти, і для тих, хто потребує допомоги. Цей штаб об‘єднає всіх благодійників нашого міста і розробить спільну стратегію допомоги. Він буде сучасним, багатофункціональним, де людина могла би отримати допомогу різного спрямування. І консультацію юриста, психолога. Та й допомогу продуктами, якщо є потреба», — зазначив лідер громадської ініціативи.

Він закликав «почати вирішувати ці питання, поки у нас є час». Разом із Олександром Маркушиним Головенко ініціював проведення «круглого столу» під відкритим небом, до участі в якому запрошуються представники благодійних організацій, волонтери, керівники міського управління соцзахисту, профільний заступник міського голови.

«Попередньо плануємо провести захід «Не будь байдужим» 15 серпня в Парку письменників. Місце та час можуть змінюватись, але в такому випадку ми попередимо заздалегідь», — запевнив Антон Головенко.

Він також опублікував контакти для реєстрації охочих узяти участь у роботі «круглого столу».

Нагадаємо, в п’ятницю Олександр Маркушин доручив розробити план дій на випадок другої хвилі епідемії коронавірусної хвороби.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300