В Ірпені спалахнув борговий скандал (відео)

Платити чи не платити за комунальні послуги? Жвава дискусія на цю тему розгорнулася у фейсбуці серед жителів Ірпеня на Київщині. Причиною стала публікація одного з користувачів: чоловік заявив, що його сусідка, знана в Ірпені активістка Неля Лавровська – злісний неплатник за комунпослуги. На доказ він опублікував платіжку з сумою її боргу за теплопостачання у понад 78 тисяч гривень.

Такий факт обурив багатьох користувачів соцмережі. Дехто назвав його фейком. Однак сама пані Лавровська досі його не спростувала, а її колега, активістка Михайлина Скорик, навіть підтвердила. «Про борг. У пані Нелі багато судових процесів, а її громадська діяльність почалася якраз з аналізу діяльності ЖЕКу та незаконних нарахувань», – написала вона.

У комунальному підприємстві «Теплоенергопостач», яке надає тепло в будинок, де проживає активістка, кажуть, що мешканці згаданої квартири зовсім не платять за теплопостачання вже 15 років.

«Заборгованість виникла ще з 2004 року. Немає жодного платежу. Оскільки в нас немає контактного телефону, ми вже й через сусідів зверталися, залишали записки в дверях, у поштовій скриньці, але людина з нами на контакт не йде. Ми питали людей: можливо, там уже продана квартира, можливо, хтось інший проживає? Ні, власники, які були 15 років тому, досі проживають. Це одна з максимальних сум боргу», – розповідає начальник служби розрахунків підприємства Тетяна Шевчук.

Що ж до судів, то вони справді були. Однак стосувалися саме стягнення боргу.

«У 2013 році ми зверталися до Ірпінського міського суду щодо стягнення з власника квартири заборгованості. Тоді вона була значно меншою – приблизно 22 тисячі. Ми отримали судовий наказ щодо задоволення позову в повному обсязі. Цей судовий наказ із супровідним листом ми передали до виконавчої служби», – повідомила головний юрист КПП «Теплоенергопостач» Віра Ружин.

Незважаючи на рішення суду, борг досі не виплачено. На підприємстві пояснюють, що вплинути на таких боржників ніяк не можуть: теплопостачання житлових будинків в опалювальний сезон відбувається безперебійно.

Сьогодні загальна сума заборгованості населення за тепло в Ірпені – близько 24 млн грн. Через це виникають проблеми з закупівлею газу в опалювальний сезон. Комунальники закликають регулярно сплачувати за своїми платіжками, а в разі накопичення боргу звертатися в абонентську службу КПП «Теплоенергопостач» для укладання договору реструктуризації.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

ІЛІТ відвідав заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку (відео)

18 Mar 18:14

Детальніше
Історичний день: Київщина та штат Вашингтон підписали меморандум про співпрацю

18 Mar 13:57

Детальніше
Спортсмени з Ірпеня вибороли 3 місце на Чемпіонаті Києва з кікбоксингу

18 Mar 09:54

Детальніше
Ситуація є найбільш оптимальною: скільки потрібно часу, щоб дістатися з Ірпеня до Києва

17 Mar 15:32

Детальніше
Українська міфологія крутіша за Marvel: у Києві презентували фентезі за мотивами українських міфів «Кий і морозна орда»

17 Mar 13:51

Детальніше
В Ірпені показали документальну виставу про права жінок і гендерну рівність (відео)

17 Mar 13:41

Детальніше
Перший весняний концерт просто неба: DOROFEEVA зіграє сольник в Osocor Residence 

17 Mar 13:33

Детальніше
єВідновлення: Кабмін збільшив коефіцієнт вартості житла в Ірпені

15 Mar 21:06

Детальніше
Всі новини