В Ірпені стартував IX Чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд (відео)

Вісім команд із трьох континентів світу. Понад 140 учасників. Та п’ять днів змагань. IX Чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд оголошено відкритим.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Я дуже радий, що Ірпінь має всі потужності, бажання та всю необхідну базу, щоби провести цей чемпіонат. Я вже не вперше бачу деяких хлопців – я дуже радий вас сьогодні вітати. А ті, хто приїхали до нас уперше – я дуже хочу, щоб наше місто вам сподобалося. Всім бажаю перемог, щоб ви не травмувалися і чесної гри!»

Уже втретє в Ірпені та втретє поспіль на ірпінському футбольному полі «Чемпіон» урочисто відкривають чемпіонат такого рівня. А окрім «Чемпіону» ігри проводяться й на футбольному полі Університету ДФС. Незмінні організатори заходу – Міжнародна організація українських громад «Четверта хвиля», Міністерство молоді та спорту України, Українська асоціація футболу, Київська облдержадміністрація, Ірпінська міська рада та Університет державної фіскальної служби.

Ігор Бокій, засновник чемпіонату, член ради директорів Міжнародної організації «Четверта хвиля»:
«Я дуже вдячний місцевій владі, зокрема міському голові, за те, що ми знову в Ірпені – вже втретє. Знаєте, як говорять: не можна тричі ввійти в одну річку. Але можна тричі приїхати в Ірпінь».

Віолетта Дворнікова, членкиня оргкомітету чемпіонату, радниця Ірпінського міського голови, депутатка ІМР від ВО «Батьківщина»:
«Ми дуже раді вітати всіх учасників цих змагань, тому що це все наші українці, це наші друзі, наші побратими. І мені дуже приємно, що цей чемпіонат почався саме 24 серпня, в День Незалежності України, тому це вийшло дуже символічно!»

Матвій Бідний, заступник Міністра молоді та спорту України:
«Незважаючи на складну ситуацію, пов’язану з пандемією, все одно наші діаспоряни змогли приїхати на День Незалежності, і таким чином віддати належне своїй Батьківщині й провести тут таке спортивне свято».

Цього року на чемпіонат з’їхалися команди з Канади, Ізраїлю, Угорщини, Румунії, Молдови та Польщі. Всі як один у піднесеному настрої. Ганяють м’яч по полю перед початком першої гри.

Микола Шпаковський, керівник польської команди «Бізнес-Еліт»:
«Ми вдруге беремо участь. У минулому році ми в серії пенальті програли матч за бронзу, зайняли четверте місце. У цьому році очікування – трошки вище піднятися, звичайно. Ну й очікування хорошої погоди, хорошої атмосфери. В Ірпені вона завжди така гарна».

Довгоочікуваний момент – початок гри. Цьогорічний чемпіонат відкривають команди Польщі та Канади. Активна боротьба завершилася нічиєю, з рахунком 2:2.

Загалом матчі між командами триватимуть до 27 серпня. А 28-го на футбольному полі «Чемпіон» відбудеться грандіозний фінал.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300