В Ірпені відбудеться презентація книги «Микола Будник і кобзарство» та концерт бандуристів і кобзарів

19

24 лютого в Ірпені відбудеться презентація другої редакції книги Михайла Хая «Микола Будник і кобзарство», перевиданої наприкінці минулого року за кошти Ірпінської міськради та за фінансової підтримки голови Інвестиційної ради міста Володимира Карплюка. Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

«Микола Будник – наш видатний земляк, який був ключовою фігурою у відродженні українського кобзарства. Майже 20 років він жив і творив саме у нашому місті. Тому уже наступного тижня до Ірпеня на презентацію книги з’їдуться кобзарі з різних куточків України, і ми матимемо унікальну можливість наживо почути звуки бандур та виконання творів Миколи Будника», – зазначив мер на своїй сторінці у фейсбуці.

У презентації й концерті, присвяченому пам’яті Миколи Будника, візьме участь автор книги, доктор мистецтвознавства, лірник і бандурист Михайло Хай, а також відомі кобзарі, бандуристи й лірники Тарас Компаніченко, Олесь Санін, Микола Товкайло, Назар Божинський, Ждан, Ярослав Крисько, Сергій Волченко, Тарас Силенко.

Міський голова зауважив, що через карантин кількість глядачів у Центральній бібліотеці буде обмеженою, тому на сайтах Ірпінської міської ради та Інформаційного агентства ITV відбуватиметься пряма трансляція заходу.

Початок презентації – о 12:00.

Нагадаємо, як повідомляла раніше керівниця відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк, після послаблення карантину в Ірпені планується великий кобзарський фестиваль, присвячений пам’яті Миколи Будника.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300