В Ірпені відбудеться художній пленер пам’яті Костянтина Могилевського (відео)

У травні в Ірпені відбудеться вже шостий художній пленер імені Володимира Сидорука «Намальований Ірпінь». Цього разу він буде присвячений життю і творчості заслуженого художника України Костянтина Могилевського, життя якого обірвалося рік тому. Саме Костянтин Могилевський був ініціатором, співорганізатором та незмінним натхненником художніх пленерів в Ірпені.

Євгенія Антонюк, начальниця відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міськради:
«Костянтин Вікторович, звісно, дуже непересічна особистість. Він такий неймовірний організатор, талановитий митець – і саме в Ірпені він зміг втілити всі свої іпостасі. І я щаслива, що сталося так, що в один прекрасний день зустрілися Костянтин Могилевський і Володимир Карплюк, і разом, спільними зусиллями вони народили ідею цього пленеру».

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня, СЕО товариства «Відважних»:
«Це була людина завжди жива, енергійна, яка любила свою справу, яка знала всіх художників в Україні, й дуже багато людей знали його і дуже позитивно відгукувалися про нього. Він постійно запрошував велику кількість людей, щоб вони приїжджали до нас у місто».

Костянтин Могилевський – уродженець Луганська. З 2012-го жив і працював у Приірпінні. Писав у галузі станкового живопису, створював вітражі, мозаїки, розписи. Був учителем образотворчого мистецтва в Ірпінській школі №1.

Євгенія Антонюк:
«Він приніс в Ірпінь нові мистецькі віяння і нові культурні зв’язки. І ось це, мабуть, його головна роль, тому що про Ірпінь заговорили не тільки як про письменницьку столицю, а й як про чудове місце, де можуть зустрічатися й творити художники під час «Намальованого Ірпеня» й не тільки».

Художній пленер пам’яті Костянтина Могилевського триватиме з 15 до 23 травня. Адже саме 22 травня художник святкував би свій день народження. Цього разу учасники пленеру вперше матимуть нагоду отримати спеціальну премію за найкращу роботу в розмірі 20 тисяч гривень. Заснувало її товариство «Відважних».

Володимир Карплюк:        
«Ми дуже хочемо, щоби картина передавала енергетику міста. Місто кожного дня змінюється, щось відходить у минуле, щось з’являється нове, і ми б дуже хотіли, щоби всі картини, які в рамках цього пленеру народжуються, передавали енергетику міста».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300