В Ірпені відбулася літературна зустріч із нагоди 60-річчя письменника Сергія Мартинюка (фото, відео)

Photoeditorsdk Export (2)

В Ірпінській міській публічній бібліотеці імені Максима Рильського відбулася літературна зустріч із нагоди 60-літнього ювілею відомого ірпінця – письменника, журналіста, краєзнавця, громадського діяча, учасника оборони міста Сергія Мартинюка.

Привітати ювіляра прийшов міський голова, командир добровольчого формування тероборони Олександр Маркушин, який нагородив Сергія Мартинюка Почесною грамотою за вагомий особистий внесок у розвиток культури рідного краю, примноження літературних традицій Приірпіння.

Долучилися до привітань депутатка міськради Юлія Устич, заступник керівника відділу культури, національностей і релігій ІМР Віталій Коваленко, побратими з тероборони Ірпеня, директор кінокомпанії «Гольфстрім Продакшн» Михайло Гайдай, директор Ірпінського історико-краєзнавчого музею Анатолій Зборовський, заслужена майстриня народної творчості України Тетяна Федорова, поет Володимир Симоненко, бард Віталій Кобзар, журналістка інформаційного агентства Міністерства оборони України «АрміяInform» Яна Зарубінна.

Сергій Мартинюк запевнив, що продовжить працювати над новими творами, якими прагне виховувати в молоді віру, гідність, шляхетність, незборимість, освіченість, які стануть для неї дороговказом у розбудові щасливої й сильної України.

«Він завжди енергійний і невтомний у справах, рішучий і впевнений у собі, бо «народжений перемагати»! Його нинішнє свято – вагоме і благодатне. За плечима – великий досвід, безліч відповідальних і патріотичних справ, полиця власних творів, міцна і любляча родина! Письменник має свій літературний стиль, бо в емоційних і патріотичних творах поєднує власні спогади, пронизані українським духом, з історичними, політичними чи лінгвістичними розвідками. У своїх творах Сергій Мартинюк відкриває читачам достойні і героїчні риси минулого й сьогодення нашої держави, вірить у щасливе майбутнє України, яку, не вагаючись, став захищати 24 лютого 2022 року з власною мисливською рушницею в рядах ірпінської тероборони», – написала на своїй сторінці у фейсбуці директорка бібліотеки Олена Циганенко.

Нагадаємо, у творчому доробку Сергія Мартинюка – книги «Здобули волю – здобудемо долю», «З Україною в серці», «Пишаюся, що я Українець» (два видання), «Я Українець і маю розум переможця» (два видання),  «Народжені перемагати, або Краще померти стоячи, ніж жити на колінах» та інші.

Творчість письменника відзначена всеукраїнськими літературними преміями імені Юрія Яновського, Володимира Сосюри, Василя Юхимовича. У липні цього року Сергій Мартинюк став лауреатом Всеукраїнської премії «Літературний Парнас».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

Сьогодні, 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

Сьогодні, 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

Сьогодні, 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

Сьогодні, 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

Сьогодні, 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300