В Ірпені відбувся сольний концерт юної послідовниці Бетховена (відео)

Послідовниця Бетховена,заклинателька піаніно, культурна дипломатка – як тільки її не називають. Христина Михайліченко відома не лише в Україні, а й далеко за її межами. Важко повірити, що кар’єра дівчини розпочалася в неповних 5 років.

Христина Михайліченко, піаністка:
«Одного літа ми приїхали до бабусі. Вона викладала фортепіано дітям. Я послухала, подивилась уроки – і мене зацікавило, такий дитячий азарт з’явився, і почали займатись одразу. Вона взяла мене отак от у свої руки і сказала: «Добре!»»

Сім’я Христини переїхала в Ірпінь у 2014-му з анексованого Криму. У 9 років дівчинка втратила підтримку найріднішої людини – батька. Та попри всі труднощі, які спіткали родину, Христина продовжувала навчатися.

Христина Михайліченко (архівне відео з телешоу «Україна має талант»):
«У мене багато перемог, і я не сумніваюся, що це завдяки також йому. Я його дуже люблю і знаю, що він завжди поруч».

Зараз Христині 16. Вона підкорювала серця слухачів у резиденції ООН у Нью-Йорку, в приміщенні Світового банку у Вашингтоні, в музичних академіях Брюсселя та Парижа. Багато разів перемагала на міжнародних конкурсах у різних країнах світу. Про неї знято документальний фільм «Христина. Кримське соло». Дівчина добре знає ціну такого успіху. Це наполеглива робота над собою та щоденні заняття – мінімум 5 годин на добу.

Христина Михайліченко:
«Для мене нормальна цифра – мінімум 5 годин, і далі залежить від періоду: коли багато концертів – більше, коли трохи менше – то десь близько 5 годин».

Наталія Михайліченко, мама Христини:
«Я 11 років із нею в музиці кожного дня. Тому мені дуже цікаво спостерігати, як вона дорослішає в музиці, як вона стає індивідуальністю».

Родина Михайліченків уміє виховувати таланти. Молодша сестра Христини Олександра з 5 років облюбувала скрипку та залюбки при нагоді виступає дуетом із старшою сестрою.

Концерт Христини Михайліченко відбувся в Центральному будинку культури в Ірпені в рамках мистецького проєкту «Класика у фоє».

Олена Тригуб, мешканка Ірпеня:
«Така творчість надихає. Це дає енергію робити щось самим, розуміти, що життя чудове, незважаючи на різні моменти».

Катерина Міхаль, мешканка Ірпеня:
«Відчуваю, як серце переповнюється радістю, щастям, натхненням. Дівчата дарують чудову музику, котра йде з самого серця».


Підписуйтеся на
 Telegram-канал ITV  джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300