В Ірпені відбувся традиційний інтелектуальний турнір (відео)

Чи знаєте ви, на якій вулиці проживав Микола Носов в Ірпені? Чия садиба до 2015-го була на місці АТБ на вулиці Центральній? Не чули? А от учасники ірпінського інтелектуального турніру знають. Традиційне змагання з чотирьох раундів для дорослих і зовсім юних ерудитів відбулося вже втринадцяте.

Цього разу турнір був літературним і пройшов під назвою «Literature Quiz Irpin». Учасниками стали 24 команди з Житомирської та Київської областей. І вперше за три роки змагань призові місця завоювали п’ять команд з Ірпеня.

Олександр Будачук, капітан команди переможців «Щенячий патруль»:
«Ми беремо участь уперше. Ми дуже вражені цією грою, навіть слів немає… Було дуже неперевершено!»

Дмитро Пацай, капітан команди призерів ІЛІТ:
«За всі класи, якщо я не помиляюся, це наша шоста спроба зайняти хоч би призове місце. До цього нам таке щастя не вдавалося».

Організатор гри, він же автор турніру – учитель інформатики та робототехніки Ірпінського ліцею інноваційних технологій Іван Нечипорук.

Іван Нечипорук, автор турніру:
«Оскільки перші два раунди стосувалися виключно Ірпеня, літератури Ірпеня, визначних місць Ірпеня, тому вони в цих раундах, на відміну від інших, зробили такий стрімкий ривок. І не дивно, що призові місця не їдуть із Ірпеня».

Спонсором інтелектуальної гри традиційно виступило Товариство «Відважних».

Володимир Карплюк, СЕО Товариства «Відважних»:
«Товариство «Відважних» та Інвестиційна група «Molodist» – це дві компанії, які обов’язково все, що стосується стимуляції підвищення якості навчання, бажання до навчання, до особистого розвитку наших ірпінських дітей, із задоволення будуть підтримувати й фінансувати, тому що це частина стратегії, частина місії наших компаній».

Такі змагання в Ірпені проводяться вже більше трьох років. Третій раз поспіль турнір був онлайн і проходив у міській бібліотеці. Щоб результати були чесними, за грою слідкувало журі.

Євгенія Антонюк, начальниця відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міськради:
«Хочу подякувати Товариству «Відважних», яке вже в черговий раз виступило спонсором цього заходу. Такі ініціативи в місті повинні відбуватися частіше й частіше. Ми розуміємо, що якщо буде ще й якесь заохочення – матеріальне, організаційне – то буде більша кількість людей приєднуватися».

За три роки існування турніру в ньому взяли участь понад 600 інтелектуалів. Організатори не зупиняються на досягнутому і вже планують зробити змагання всеукраїнського рівня.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300