В Ірпені відкрилася виставка Ірини Яресько

Картини мешканки Ірпеня Ірини Яресько давно зберігаються у приватних колекціях світових поціновувачів живопису. Створюючи неймовірні полотна вже понад 30 років, лише зараз художниця відкрила свою першу особисту виставку. Звичайно, у рідному місті. Прихильники творчості Ірини Яресько переконують, що цю душевну експозицію має побачити кожен.

Головною героїнею картин Ірини Яресько є природа. Художниця передає на полотнах красу власного саду, квітника, лісу, що розкинувся поруч. А особливою родзинкою — є комахи, жучки чи равлики, що ховаються майже на кожній картині.

Ірина Яресько, художниця:

«Ми відходимо далі від природи. Але ми потрібні природі, а вона нам. Без неї людина гине, хворіє. Треба думати про те, що без природнього середовища людина відривається від своїх коренів»

Свої картини Ірина пише професійним акрилом, а пензлик використовує лише для того, щоб поставити на роботі автограф. Все інше виконує художнім шпателем мастехіном. Каже, це дозволяє зробити зображення особливо фактурним. Свою особливу техніку художниця відточує щодня.

Ірина Яресько, художниця:

«Спортсмен кожен день тренується, а художник, так само, як люди інших професій – треба весь бути в процесі. Натхнення — дуже відносне поняття».

Помилуватися картинами Ірини Яресько, і навіть придбати їх, можна в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї до 25 квітня.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300