В Ірпені відкрили Ситуаційний центр (відео)

Зафіксувати, оцінити, допомогти. В Ірпені відкрили перший в Київській області Ситуаційний центр. Він створений для того, щоб покращити ефективність роботи правоохоронних і комунальних служб для забезпечення безпеки в місті. Центр працюватиме на базі «Муніципальної варти».

Микола Ковальчук, начальник КП «Муніципальна варта» Ірпінської міської ради:
«Ситуаційний центр – це такий, скажімо, міський управлінський штаб, де весь потік інформації стікається в одне місце, а потім уже надається відповідним службам, керівництву міста для прийняття оперативних рішень».

Основна особливість Ситуаційного центру – новітня система керування відеоспостереженням. Зараз до неї підключені 300 відеокамер, які вже контролюються «Мунвартою». Але є можливість підключити й інші – зокрема, встановлені ОСББ, приватним бізнесом тощо – завдяки інноваційній системі «Nx Witness». Вона дозволяє встановлювати та використовувати програми для розпізнавання облич чи номерних знаків автомобілів.

Роман Левенець, начальник Ситуаційного центру КП «Муніципальна варта»:
«У нас спочатку була відеосистема, побудована на базі реєстраторів. Це був окремий маленький блок, комп’ютер, на який заходило 64 камери. Зараз ми встановили американську платформу «Nх», яка дозволяє нам працювати з безліччю камер різних виробників, різної якості і різного спрямування, які можна об’єднати в одну систему».

Владислав Сорокопут, технічний директор компанії «Omega Development»:
«Ніяка служба не має доступу до всіх камер, а от те, що зараз є в Ірпені – це дуже-дуже гарний крок, це доступ до всіх камер, поєднання з поліцією, ти можеш робити поєднання з якимись службами, робити аналітику. До цих камер можна в якомусь вигляді надавати доступ людям, якщо це буде потрібно».

До відкриття Ситуаційного центру рухалися малими, але впевненими кроками протягом 5 років. Поступово розвивалася й матеріально-технічна база.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Ірпінь максимально рухається вперед у питаннях безпеки. Дійсно, минуло 5 років, це не відразу було. Спочатку був один автомобіль, було декілька працівників «Муніципальної варти». На сьогоднішній день це той підрозділ, якому довіряють люди. Усі знають, що наша «Муніципальна варта», наша група швидкого реагування приїде в строк до 5 хвилин на виклик».

Сергій Лазарчук, менеджер компанії «Network Optix»:
«Дуже радий, що в Україні є люди, які цікавляться новими системами, які зацікавлені в запуску професійних центрів обробки даних. Потрібно не просто брати щось, що десь хтось запустив, а вибрати своє, протестувати і запустити свою систему. Це дуже важливо».

Сьогодні в Ірпені працюють понад пів сотні «тривожних кнопок» для екстреного зв’язку з «Муніципальною вартою». Сигнал від них теж надходить до Ситуаційного центру. Тут же вам нададуть відповідь і за номером цілодобової гарячої лінії. Вже в наступному році планується закупити ще кілька десятків відеокамер, зокрема з функцією фіксації номерів автомобілів. Частина з них передбачена для сіл Ірпінської громади.

Нагадаємо, якщо ви чи ваші знайомі стали свідками правопорушення або потрапили в екстремальну ситуацію – телефонуйте за номером 073-07-00-557 або 04597-60-400.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300