В Ірпені відкрили Центр безпеки та розвитку громади

В Ірпінській спеціалізованій загальноосвітній школі №1 сталася важлива подія. Напередодні великодніх свят тут відкрили перший в Україні тренінговий Центр безпеки та розвитку громади. Його створено за підтримки Програми малих грантів Програми розвитку ООН та Глобального екологічного фонду.

Світлана Нігородова, національний координатор ПМГ ПРООН/ГЕФ

«Насправді Ірпінь було обрано не випадково, бо місто – сучасне, молоде. Це місто показує приклади сталого розвитку і показує значні досягнення у співпраці місцевої влади, місцевої поліції».

Насправді, Центр розвитку громади — вже третій проект, реалізований Ірпенем разом із ПРООН. Раніше в рамках програми малих грантів у місті було встановлено LED-освітлення та розпочато проект з безпеки по співпраці з місцевою поліцією.

Анастасія Попсуй, в.о.  Ірпінського міського голови:

«У нас в Ірпені організовується багато заходів, які відповідають 15 вимогам ООН. Це стосується і заходів довкілля, і сортування сміття, і екологічного освітлення, і багато іншого, що в ірпінській громаді вже реалізовано. І зараз проводиться робота щодо передачі цих знань молодому поколінню».

У новому центрі проходитимуть різноманітні освітні заходи для покращення екологічної культури  громади і посилення соціальної відповідальності.  Відбуватиметься також планування стратегічного розвитку міста.

Олена Ілляшенко, директор Ірпінської СЗОШ №1:

«На сьогоднішній день такої можливості в нас не було, але все ж таки ми знайшли місце, щоби відкрили цей центр для дітей та громади. Для того, щоби діти, які навчаються в цьому закладі освіти мали змогу саме з цього дня вирішувати питання, які дуже важливі для нашої країни».

У день відкриття центру на території школи відбувся святковий концерт за участю школярів та мистецька акція «Я люблю свою громаду». Зважуючи на художній профіль школи, учні запрошували гостей до створення спільних творів мистецтва. А потім усі разом перед школою висадили Алею довіри.

Світлана Нігородова, національний координатор ПМГ ПРООН/ГЕФ

«Сподіваємося, що на базі центру будуть зроблені нові проекти, нові ініціативи, нові напрямки, які принесуть процвітання цьому місту».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300