В Ірпені відкрили унікальний реабілітаційний центр

В Ірпені почав свою роботу унікальний для України реабілітаційний центр «Next Step». Це аналог американської мережі центрів, що займаються відновленням травмованих військовослужбовців. Створили центр за кошти української діаспори в США завдяки зусиллям двох подруг-волонтерок Ірини Ващук і Юлії Сташків.   

29-літній Сашко перший, за якого тут взялися професійні руки реабілітологів. 14 місяців тому на Луганщині боєць отримав важке кульове поранення в голову. Дивом виживши, зараз знову вчиться ходити і говорити.

На даний момент центр працює на обладнанні, придбане в Україні, але вже за кілька тижнів буде встановлене основне обладнання з США.

«Це буде унікальне обладнання для України, тому що в жодному центрі в Україні такого обладнання ще немає», — зауважує Микола Свищ, фізичний терапевт та реабілітолог.

Працюватиме центр «Next Step» за кошти благодійників. Реабілітація військовослужбовців тут є абсолютно безкоштовною. Однак звертатися за допомогою можуть і цивільні. Для цього потрібно заповнити анкету на сторінці «Next Step Ukraine» у Фейсбук або зателефонувати за контактним номером +38 068 740 72 62

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300