В Ірпені відкрили вже шосту амбулаторію сімейної медицини (відео)

В Ірпені на Київщині відкрили ще одну амбулаторію сімейної медицини. Це вже шоста амбулаторія в місті за останні чотири роки. Розташована вона на вулиці Ветеранів Афганістану, 18-А.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Для мене дуже важливо, щоб людина отримувала якісну медичну послугу. І ще теж дуже важливо, щоб амбулаторії сімейного типу були біля людей — щоби віддаленість від будь-якого куточка до амбулаторії була не більше 500 метрів. І ми рухаємося в цьому напрямку — в Ірпені майже в кожному мікрорайоні є амбулаторії сімейного типу, які локально забезпечують і надають послугу нашим містянам».

Два тижні амбулаторія працювала в тестовому режимі. За цей час багато мешканців цього мікрорайону встигли оцінити переваги роботи медзакладу біля свого дому.

Андрій Левківський, директор Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги:
«Тестовий режим показав, що ми зробили правильний вибір — амбулаторія стоїть на тому місці, де вона потрібна. На сьогоднішній день ідуть люди, декларуються. Маємо вже навіть певні результати: близько тисячі людей задекларувалися за ці два тижні».

Зараз в амбулаторії працює два сімейні лікарі й лікар-педіатр. Для них оснащено два робочі кабінети. Є також і маніпуляційна. Тут можна здати аналізи в будь-який час протягом робочого дня.

Ігор Паюк, завідувач амбулаторії сімейної медицини №6:
«Проводиться забір крові, сечі — тобто лабораторні обстеження, які пакетом безкоштовні йдуть за направленням лікаря. Експрес-тести на ВІЛ, на гепатити В і С, швидкий експрес-тест на визначення тропонінів при підозрі на інфаркт міокарда і також експрес-тест на вагітність».

Для надання якісної первинної допомоги медики мають весь необхідний інструментарій – пульсоксиметри, отоофтальмоскопи, «дорослі» й дитячі тонометри. Є й електрокардіографи. І кардіографію тут можуть провести не лише дорослим, а й діткам.

Наталія Курган, лікар-педіатр:  
«Якщо я під час огляду бачу, що дитина потребує додаткового дослідження, ми проводимо кардіографію. Наприклад, коли ми оформляємо дітей у садочок, у школу. Особливо в школу — ми проводимо пробу Руф’є, і якщо не задоволені показниками, можемо додатково зробити дослідження електрокардіографії».

Сімейна амбулаторія займає весь перший поверх будівлі. Раніше в цьому приміщенні працював медичний заклад для наркозалежних. Таке сусідство не влаштовувало мешканців району.

Віолетта Кременчук, депутатка Ірпінської міської ради від партії «Нові обличчя»:
«З цією проблемою ми боролися більше двох років. Ми дуже раді, що сьогодні в цьому окрузі маємо таку прекрасну сімейну амбулаторію, де можуть лікуватися всі мешканці нашого округу».

Нова амбулаторія може обслуговувати до 10 тисяч пацієнтів. Цього року в Ірпені планують відкрити ще одну — вже сьому — амбулаторію на вулиці Українській, біля парку «Центральний».


Підписуйтеся на новий Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300