В Ірпені відновлює роботу протиепідемічна амбулаторія

Photo2020 03 18t192112.519

Сьогодні з 8:00 в Ірпені відновлює роботу протиепідемічна амбулаторія. Як і навесні, вона працюватиме на базі амбулаторії загальної практики — сімейної медицини №4 на вул. Михайлівській, 22. Про це повідомив Ірпінський міський центр первинної медико-санітарної допомоги.

«У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації — збільшенням захворюваності на COVID-19 — у нашому регіоні з 19 жовтня 2020 року розпочинає функціонувати протиепідемічна амбулаторія», — інформує сторінка центру у фейсбуці.

Мета нововведення — «розмежувати потоки пацієнтів для зменшення розповсюдження COVID-19».

«Лікарями амбулаторії буде надаватись медична допомога хворим з ознаками ГРВІ та підозрою на COVID-19. Всі інші амбулаторії продовжать свою роботу у звичайному режимі: прийом пацієнтів із нековідною патологією, хронічних хворих, дітей, профілактика, щеплення. Декларанти лікарів, які задіяні в роботі амбулаторії №4, будуть обслуговуватися у лікарів інших амбулаторій нашого закладу. Для уточнення інформації — телефонувати до реєстратури амбулаторії, де укладена декларація», — йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що пацієнтам, які мають декларації з лікарями амбулаторій Ірпінського регіону, медична допомога в протиепідемічній амбулаторії надаватиметься безкоштовно. ПЛР-діагностика для них коштує 108 грн (плата береться лише за забір і транспортування біоматеріалу). Всі інші громадяни мають право звернутися по допомогу на платній основі або уклавши декларацію з сімейним лікарем.

Амбулаторія буде працювати з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 20:00 та в суботу з 8:00 до 14:00. Неділя — вихідний.

Телефони реєстратури: (04597) 95-204; (066) 621-80-73.

Нагадаємо, рішення про відновлення роботи в Ірпені протиепідемічної амбулаторії ухвалила 13 жовтня місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Навесні протиепідемічна амбулаторія працювала з 19 березня по 30 травня. За цей період її працівники надали безкоштовну медичну допомогу майже трьом тисячам жителів регіону з симптомами ГРВІ. Було встановлено 831 підозру на коронавірусну хворобу, взято 1110 мазків для ПЛР-тестувань, 107 пацієнтам поставлено діагноз COVID-19.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300