В Ірпені відновили станцію очищення води на Полтавській (відео)

В Ірпені відремонтували й запустили в роботу станцію знезалізнення та очищення питної води на вул. Полтавській. Її обстріляли та вивели з ладу російські окупанти під час бойових дій на території громади.

Артур Загодіренко, директор КП «Ірпіньводоканал»:
«Тут було десь пять прильотів. Було попадання в саму станцію знезалізнення, в дах. Відповідно, вона була зупинена і до цього моменту не працювала».

Ця станція очищує три з половиною тисячі кубометрів води на добу й забезпечує нею весь мікрорайон СМУ. Ворожі снаряди летіли на цей стратегічний об’єкт звідусюди. Свідчення цьому – величезні діри в паркані, уламкові пошкодження стін, дверей. Директор Ірпіньводоканалу каже – найкритичнішим було потрапляння згори.

Артур Загодіренко:
«Була розбита сама плита перекриття – відповідно, її потрібно було демонтувати, заново перезалити. На це все був потрібен час, кошти й матеріали».

Усі роботи виконали за кошти водоканалу та міського бюджету. Окрім даху, були пошкоджені також і інженерні комунікації. Все це потрібно було комплексно відремонтувати. А резервуари, в яких акумулюється до двох тисяч кубометрів чистої води, окупанти перетворили на суцільне решето.

Артур Загодіренко:
«Такі великі були уламки, що попробивало їх (резервуари – ред.) повністю з двох сторін».

Силами підрядника всі дірки вдалося залатати методом зварювання. Зараз станція працює у звичному режимі й надає повноцінні послуги в повному обсязі.

Артур Загодіренко:
«Також дуже значних пошкоджень зазнала наша найбільша станція на вулиці Чехова. На даний момент силами підрядника проводяться роботи. Я думаю, в найближчі два-три тижні будемо робити пуско-налагоджувальні роботи і, відповідно, запускати».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300