В Ірпені відзначають День Державного Прапора (відео, фото)

Photoeditorsdk Export (19)

В Ірпені на Київщині відзначають День Державного Прапора України. Зранку на центральній площі міста зібралися депутати міськради, управлінці, працівники комунальних служб, медики, освітяни, жителі громади. Учасники бойових дій на Сході України – голова Громадської ради ветеранів АТО Юрій Калінін та депутатка міської ради Олена Павлова – урочисто підняли синьо-жовтий стяг.

«Державний прапор об’єднує нас в одну велику прекрасну націю українців. Зараз за цей прапор наші хлопці проливають кров на Сході України. Ми з цим синьо-жовтим стягом проходили різні етапи історії, ми завжди з ним поряд – як у хвилини радості, так і у хвилини смутку. Цей прапор є невід’ємною частиною нас самих. Я хочу побажати, щоб кожен із нас, дивлячись на наш прапор, робив усе, що в наших силах, аби наша держава була найкращою для своїх громадян», – сказав, виступаючи під час урочистостей, перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів усіх часів, які боролися за незалежність України, та поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку.

З нагоди свята на центральній площі, поруч із міською бібліотекою, проходять безкоштовні майстер-класи з легендарного петриківського розпису, а також працює літературна виставка «Пізнай Україну з книгою».


Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300