В Ірпені відзначили архітекторів-волонтерів (відео)

В Ірпінській міськраді відзначили волонтерів-архітекторів – учасників першого етапу проєкту «Irpin Reconstruction Summit». Вони розробляли проєкти найважливіших закладів соціальної інфраструктури громади.

Антон Швед, архітектурне бюро «Модус»:
«Ми працювали над Будинком культури в місті Ірпінь. Основний задум був – зберегти історичну частину і зробити контраст старого історичного і нового обєму. Ми врахували, що Ірпінь славиться озеленням – навіть на логотипі зелені багато, дерева. Ми хотіли це якось підкреслити».

Ілля Снісар, будівельно-проєктна компанія «Partner С»:
«Я працював над проєктом клубу «Романівка». Це був невеличкий клуб, але наш проєкт говорить про реконструкцію і збільшення цього клубу».

Серед об’єктів, над якими працювали волонтери-архітектори – і дитяча спортивна школа, і бібліотека, і стадіон, і освітні заклади. Усього до оргкомітету було подано майже 100 презентацій на 34 об’єкти.  

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Хочу подякувати за ту частину роботи, яку ви вже виконали. Але попереду в нас ще дуже багато роботи. Деякі проєкти ще треба доробляти, деякі проєкти, можливо, переробляти. І одне з найголовніших – ми з вами разом будемо шукати фінансування на ці величезні дуже круті обєкти».

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня:
«Усі ви нас надихаєте на те, що ми маємо відбудувати українські міста і зробити їх кращими, ніж вони були до того. Ми зловили неймовірний кайф, коли переглянули ваші презентації, ваші пропозиції. Дуже багато там є розумних ідей. Є ідеї, з якими ми ще посперечаємося. Але посперечаємося разом із вами, щоб це була дискусія».

За словами організаторів «Irpin Reconstruction Summit», усі подані розробки будуть розміщені на сайті міськради для обговорення у громаді.

Євгеній Прутян, компанія «Проекторія»:
«Це дуже гарна ініціатива. Тому що зараз кожна людина, яка має можливість якось впливати на покращення країни, на боротьбу,  [повинна це робити]. Особисто я, як архітектор, вважаю, що я маю навіть на волонтерських умовах зараз допомагати відбудовувати країну ось таким чином. В Ірпені це дуже гарний формат».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300