В Ірпені відзначили День пам’яті захисників України (фото)

Photoeditorsdk Export

Сьогодні, в День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, на Алеї Героїв АТО в Ірпені вшанували полеглих воїнів. В урочистостях узяли участь родичі Героїв, голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, представники міської влади Ірпеня, військовослужбовці, жителі міста.  

Нагадаємо, в цей день вісім років тому російська армія віроломно розстріляла українських військових, які виходили з Іловайського «котла». Серед загиблих під Іловайськом було троє ірпінців – Володимир Ринкун, Сергій Шкарівський і Владислав Стрюков.

«У День пам‘яті захисників України вшановуємо тих, хто загинув у боротьбі за українську незалежність, суверенітет та територіальну цілісність. Тут, в Ірпені, на Алеї Героїв АТО, рашисти розстріляли портрети захисників, які загинули на Сході, захищаючи нашу землю. Вони розстріляли кожен портрет українського героя. Це вчергове показує, що рашисти намагаються знищити все українське. Але пам’ять про наших воїнів завжди буде з нами і буде рухати нами», – зазначив Олексій Кулеба.

«29 серпня 2014 року під Іловайськом сталася одна з найбільших трагедій у боротьбі України із російським загарбником за свою територіальну цілісність і суверенітет. Історія раз у раз нагадувала і продовжує нагадувати нам про те, що росії не можна довіряти. В жодному разі. 24 лютого ми вкотре в цьому переконалися. І зараз, як і всі ці вісім років, на сторожі Незалежності України стоять наші мужні хлопці й дівчата, які щодня боронять нашу землю і український народ від загарбника. Тож сьогодні ми схиляємо голови перед кожним, хто віддав своє життя за Батьківщину. Адже саме завдяки їхній жертві Україна була, є і буде! Світла і вічна пам’ять Героям!» – наголосив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Родинам загиблих вручили першу частину Книги пам’яті «Хто, як не я…» – історико-меморіального видання, присвяченого воїнам із Київщини, які загинули на Сході України у 2014 році.


Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300