В Ірпені вшанували пам’ять Небесної Сотні (фото)

Photoeditorsdk Export 2022 02 18t184241.672

Сьогодні в Ірпені відбувся мітинг-реквієм із нагоди майбутнього Дня Героїв Небесної Сотні. Біля пам’ятного хреста на центральній площі міста зібралися депутати міської ради, представники виконавчої влади, працівники комунальних підприємств, учнівська молодь, жителі громади.   

«Сьогодні ми з вами зібралися, щоби вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні. Від імені Ірпінського міського голови та всієї нашої команди я хочу сказати «дякую» тим, завдяки кому ми з вами зараз тут стоїмо. Дякую їм за те, що вони першими боронили нашу Україну та нашу свободу! Також я хочу подякувати їхнім батькам. Герої не вмирають!» – сказала, виступаючи перед присутніми, секретар міської ради Анжела Макеєва.    

«Ще філософи Кант і Гегель сказали про те, що такі події є каталізаторами розвитку нації, такі жертви будять націю, вони показують усім нам, що можна боротися, захищати, відвойовувати країну. Після Майдану ми прожили вісім років, але за цей період наша країна зробила величезний стрибок у плані самоусвідомлення, ідеології, національного творення, національної безпеки й оборони. Сьогодні ми згадуємо ту першу жертву – ту Небесну сотню, з якої це все почалося. Буває, лунають голоси, що це, мовляв, було дарма. Не дарма, бо це поворотна точка нашої історії. І вічна пам’ять тим синам України, які загинули в ці дні на Майдані!» – наголосив депутат міськради від партії «Нові Обличчя» Максим Плешко.

Учасники зібрання читали вірші, присвячені пам’яті загиблих учасників Революції гідності, запалили лампадки та поклали квіти до хреста.


Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300