В Ірпені вшанували учасників ліквідації наслідків Чорнобильської аварії (фото)

268259441 3274452266174606 1511550131924482191 N

Сьогодні, у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, до пам’ятника герою-ліквідатору Володимиру Правику в Ірпені прийшли його рідні, чорнобильці, міський голова Олександр Маркушин, депутати міської та районної рад, пожежники, жителі громади.     

«Щороку 14 грудня біля пам’ятника Володимиру Правику в Ірпені людно, а біля його підніжжя багато квітів. Ми з громадою приходимо сюди вшанувати всіх тих, хто у далекому 1986-му, жертвуючи своїм здоров’ям та життям, кинувся рятувати світ від страшної радіації», – зазначив мер.

Він підкреслив, що Володимир Правик «є для нас справжнім символом мужності і героїзму». «Саме караул молодого офіцера-вогнеборця Правика першим прибув на гасіння смертоносної пожежі на ЧАЕС 26 квітня 1986 року. Він загинув. Загинули і його хлопці. Віддали свої життя і здоров’я й тисячі інших ліквідаторів», – відзначив міський голова.

«Для мене велика честь сьогодні стояти поруч з матір’ю героя – Наталією Іванівною Правик і тиснути руки мужнім чоловікам та жінкам, які не шкодували себе заради інших. Дуже хочу, щоб кожен їхній день був наповнений радістю та хорошими людьми. Від імені Ірпінської громади, від імені всіх врятованих дякую кожному ліквідаторові. Спасибі за самопожертву і добре серце!» – наголосив Олександр Маркушин.


Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300