В Ірпені встановлюють «червоний» рівень епідемічної небезпеки

Znimok Ekranu 2020 11 06 09 53 15

На території Ірпінської міської територіальної громади встановлюється «червоний» рівень епідемічної небезпеки, який діятиме від 25 березня по 9 квітня. Таке рішення ухвалила сьогодні місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У цей період застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «червоної зони». Зокрема, забороняється прийом відвідувачів у закладах громадського харчування (у тих, які діють у готелях, заборона діє з 11:00 до 6:00 наступної доби), в ТРЦ, закладах торгівлі й побутового обслуговування (крім названих нижче), розважальних закладах, спортивних залах, фітнес-центрах, закладах культури. Забороняється також робота непродовольчих ринків, павільйонів і ярмарків, відвідування учнями закладів освіти незалежно від форми власності (крім дошкільних закладів та спеціальних закладів освіти), проведення всіх масових культурних, розважальних, спортивних, рекламних та інших заходів.

Водночас дозволяється робота закладів громадського харчування на виніс та адресна доставка їжі, прийом відвідувачів на торговельних площах, не менш ніж 60% яких призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами й виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, ветеринарними препаратами й кормами для тварин, засобами зв’язку, друкованими ЗМІ, насінням і засобами захисту рослин. Крім того, буде дозволена робота перукарень і салонів краси (за попереднім записом), операторів поштового зв’язку, фінансових установ, автозаправних комплексів (без зон харчування); дозволяються медичні й ветеринарні практики, ремонт і техобслуговування транспортних засобів, ремонт комп’ютерів і побутових виробів, надання телекомунікаційних послуг, збирання й заготівля відходів. Автобуси й електропоїзди зможуть перевозити пасажирів «у кількості більшій, ніж 50 відсотків місць для сидіння».

Обов’язковим є носіння масок і респіраторів у громадських місцях.

Дотримання протиепідемічних заходів контролюватимуть поліція, Держпродспоживслужба й «Муніципальна варта».   


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300