В Ірпені встановили ще один будиночок для котів (відео)

В Ірпені на Київщині з’явився ще один будиночок для безпритульних котів. Це вже третій такий у місті. Цього разу його розмістили на затишній галявині неподалік від «паспортного столу» на Соборній.

Євгенія Мельник, начальниця Служби захисту та лікування тварин:
«Люди викидають кошенят знову, знову і знову. Зараз, наприклад, у нас на утриманні 43 кошеняти, і ще дуже багато є таких, які чекають своєї черги, щоб до нас потрапити, і живуть на вулиці. Тому кількість котів буде зростати до того часу, поки закон не врегулює це питання».

А поки відповідного закону немає – безпритульними тваринами в місті опікуються зоозахисники спільно з товариством «Відважних».

Володимир Співак, директор ТОВ «Відважних»:
«Ми, як і обіцяли, коли встановлювали перший будиночок для котиків, продовжуємо таку акцію і встановлюємо наступний будинок».

Зараз на території Ірпінської громади живе кілька тисяч пухнастих безхатьків. Тому майструвати домівки для них будуть і надалі. Найближчим часом в Ірпені планують зробити ще сім таких будиночків. Додатково встановлюватимуть і менші. Окрім того, шукатимуть можливості прилаштувати чотирилапих у нові родини.

Євгенія Мельник:
«Безпритульні тварини теж мають право на життя, і мають право на нормальне життя, а не лазити по підвалах, по трубах. Вони теж заслуговують на нормальні умови».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300