В Ірпені за круглим столом обговорять проблему наркоманії

Photoeditorsdk Export 2019 12 26t132343.571

Сьогодні, 26 грудня, в Ірпені на Київщині відбудеться круглий стіл «Поточний стан проблеми наркоманії та допомоги наркозалежним людям у місті Ірпінь. Розгортання послуг для наркозалежних та їхнього близького оточення за допомогою місцевого бюджету та ресурсів міжнародної допомоги». Про це повідомила пресслужба Ірпінської міської ради.

Згідно з повідомленням, метою заходу є «вироблення єдиного бачення щодо втілення у 2020 році найкращих механізмів співпраці всіх служб, дорадчо-консультативних органів, неурядових організацій (НУО) та інших зацікавлених сторін для забезпечення ефективної відповіді на проблеми, пов’язані з наркозалежністю». Йдеться, зокрема, про «проблеми безпеки містян, розповсюдження соціально-небезпечних хвороб, втягнення в нарковживання дітей та молоді».

Круглий стіл буде проведений за підтримки проєкту PITCH (The Partnership to Inspire, Transform and Connect the HIV response (Партнерство заради натхнення, трансформації та об’єднання відповіді на ВІЛ)). Організатори дискусії – Всеукраїнська благодійна організація «Конвіктус України» та Ірпінська міська рада.

Очікується, що в роботі круглого столу візьмуть участь близько 20 учасників: представники міськради, її управлінь та комунальних підприємств, НУО, які працюють із наркозалежними людьми та їхнім близьким оточенням в Ірпені, члени Громадської ради та Молодіжної громадської ради при мерії, представники координаційної ради «Стоп-наркотик», працівники центрів реабілітації, експерти з допомоги наркозалежним та їхньому близькому оточенню, дослідники, аналітики, жителі міста.

Програма круглого столу передбачає аналіз даних щодо поточного стану проблеми наркозалежності в Ірпені, обговорення доповідей «Чого потребують наркозалежні та їхнє близьке оточення в м. Ірпінь?», «Питання безпеки громади в Ірпені: рекомендації дослідження Експертного центру з прав людини», «Послуги громадського здоров’я: чому їхнє впровадження є необхідним для України, Київщини, м. Ірпінь? Досвід впровадження механізмів закупівлі послуг, розробки програм, соціального замовлення у регіонах України», а також дискусію щодо того, «які механізми повинні бути використані в Ірпені для ефективної відповіді громади на проблеми, пов’язані з наркозалежністю та безпекою».

Підсумком обговорення стане підписання спільної резолюції.

Нагадаємо, на сесії Ірпінської міської ради було вирішено закрити в районі меблевої фабрики пункт із видачі метадону, де збиралися наркозалежні з усього Приірпіння.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300