В Ірпені запрацювали пункти прийому новорічних ялинок (відео)

В Ірпені на Київщині запрацювали пункти прийому ялинок. Третій рік поспіль з ініціативи «Управління благоустрою» на території міста встановлюють спеціальні контейнери, куди можна принести дерево після новорічно-різдвяних свят.

Дмитро Скрипник, заступник начальника комунального підприємства «Управління благоустрою міста» ІМР:
«Це більше для приватного сектору – для зручності, щоби приватний сектор не спалював ці ялинки в себе на території, щоб не влаштовували сміттєзвалища біля контейнерних майданчиків, ну і взагалі для старого житлового фонду».

Такими контейнерами можуть користуватися всі мешканці Ірпеня. На сьогодні в місті працює три пункти прийому ялинок.

Дмитро Скрипник:
«Перший ви бачите на Слов’янській, 1 – чекаємо вас. Другий знаходиться на вулиці Миру (БКЗ), біля контейнерного майданчика для сміття. І третій знаходиться на заводі «Машторф» – там на прохідній він також є, і можна туди занести (ялинку)».

Усі ялинки, зібрані в спеціальних контейнерах, комунальники передадуть на утилізацію. Мешканці Ірпеня підтримують таку ідею та вже активно викидають ялинки в спеціально відведені місця.

Назар, мешканець Ірпеня:
«Я вважаю, що це правильно, тому що зараз у нас великі проблеми з екологією, і те, що ялинки викидають у спеціальні місця – це, однозначно, правильно. У нас штучна ялинка, але якби була справжня, ми би робили саме так».

Віктор Миколайович, мешканець Ірпеня:
«У мене штучна ялинка, а в кого природна, то для них спеціально побудували загорожу – люди туди носять (ялинки), а потім їх забирають і переробляють».

Працюватимуть ірпінські пункти прийому ялинок до 1 лютого. В «Управлінні благоустрою» кажуть – наступного року мережу таких пунктів у місті розширять.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300