В Ірпені запроваджують освітній проект «Модель ООН»

Ірпінські школярі можуть стати послами різних країн і представляти їхні інтереси в ООН. Волонтер Корпусу Миру Еммері Браккі та Ірпінська молодіжна громадська рада презентували освітній проект «Модель ООН», де діти імітуватимуть справжню діяльність Організації Об’єднаних Націй. Робота Ірпінської «Моделі ООН» розпочнеться з наступного тижня на базі ліцею «ІЛІТ» і триватиме 9 місяців. Взяти участь у грі можуть усі охочі віком від 13 до 17 років .

ОЛЕНА РОЖАНСЬКА, голова Ірпінської молодіжної громадської ради:

«Що таке модель ООН? Це рольова гра, де кожен може приміряти на себе роль дипломата і представляти певну країну, яку делегат обере. І надалі вони будуть обговорювати різні глобалні теми — це екологія, гендерні питання, тобто всі ті питання, які в компетенції справжньої Організації Об’єднаних Націй».

Разом із освоєнням правил світової дипломатії,  учні, спілкуючись з Еммері Браккі,  зможуть також практикувати й англійську мову. А тим часом, вже на презентації  проекту,  школярі  визначались, яку  країну представлятимуть в ООН.

Волонтер Корпусу Миру  Емеррі Браккі  сподівається, що і в Ірпінькому проекті  діти зможуть  розширити  свою уяву про світ,  навчаться вести дебати за правилами  міжнародних самітів.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300