В Ірпені завершують створення обеліску з Божими заповідями (відео)

У Парку Незнайка поблизу вулиці Університетської в Ірпені (Київщина) завершують створення обеліску з Божими заповідями. Втілення проєкту розпочали ще у 2018 році, коли тут йшла реконструкція парку. І от нарешті вийшли на фінішну пряму.

Віталій Мітряну, член ініціативної групи створення обеліску:
«У нас є вже готові скрижалі: з того боку – 10 заповідей, із цього – заповіді Нового Заповіту. Скрижалі спираються на Землю – це буде земна куля, оброблена гранітом, виконана в дуже гарній техніці. На земній кулі будуть усі континенти, моря – все це буде зображено. Ідея така, що суть нашої цивілізації тримається на оцих от заповідях».

Наразі працівники завершують викладати бруківку навколо обеліску і роблять облицювання постаменту.  

Євгенія Алєксєєва, членкиня ініціативної групи створення обеліску:
«Фінальні вже роботи, це ви бачите саме облаштування, благоустрій. І планується відкриття вже в червні місяці цього року».

Від обеліску до вулиці Університетської також прокладуть стежку. За словами членів ініціативної групи, головна ідея скульптури – об’єднати людей навколо базових християнських цінностей. 

Андрій Андрейко, член ініціативної групи створення обеліску:
«Найкраще, що ми маємо в Україні – напевно, воно родом із Київської Русі, родом із християнства. Тому наше бажання і наша мрія – щоби люди об’єднувались навколо цих базових цінностей, які сповідує більша частина громадян України і, звичайно, громадян нашого міста».

Євгенія Алєксєєва:
«Віримо, що це місце стане певним символом єдності християн усього міста, місцем примирення сімей, вирішення певних проблем. Коли люди будуть сюди приходити, вони будуть дійсно читати це Слово, яке написане, і це Слово буде їх зцілювати».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300