В Ірпені знесуть щонайменше 17 зруйнованих багатоповерхівок. Цифра може подвоїтись

Photoeditorsdk Export (1)

Згідно з попередніми результатами обстеження будинків в Ірпені, які постраждали під час бойових дій, будуть знесені щонайменше 17 багатоповерхівок. За прогнозами експертів, кількість таких будинків може зрости до 37. Про це сьогодні на засіданні виконавчого комітету міської ради повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

«Уже три тижні працюють експертні групи – і наші хлопці, й інститут Мінрегіонбуду, вони проводять обстеження будинків. Спочатку взялися за багатоповерхівки, зараз починаємо обстежувати й приватні будинки. На сьогоднішній день уже є 17 багатоповерхових будинків, які підлягають демонтажу. Це люди втратили до 1500 квартир. Попередньо прогнозується, що буде 37 таких будинків – ще будемо додатково обстежувати», – зазначив міський голова.

За його словами, є чимало багатоповерхівок, у яких, на перший погляд, згорів лише дах і верхній поверх, проте при обстеженні з’ясовується, що всередині будинку зруйновані несучі стіни й перекриття.   

Також мер повідомив, що, за попередніми оцінками, в місті повністю або частково знищені півтори-дві тисячі приватних будинків.

«Будемо за висновками комісії приймати рішення про демонтаж повністю зруйнованих будинків. Якщо інститут скаже, що будинок – багатоповерховий чи приватний – не придатний для проживання, то хоч як нам не важко, хоч як нам не шкода, ми будемо приймати рішення про його демонтаж», – сказав мер.

Наразі експерти оглянули близько 200 ірпінських багатоповерхівок. Обстеження всіх будинків, пошкоджених унаслідок бойових дій, має буде завершене до кінця травня.   

«У нас не буде жодних вихідних, ми повинні до 1 червня подати висновки про всі об’єкти», – підкреслив Олександр Маркушин.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300