В Ірпені знесуть стару будівлю дитсадка «Віночок», якій понад 100 років

Photoeditorsdk Export 2022 02 22t183903.406

Виконавчий комітет Ірпінської міської ради проголосував за знесення старої будівлі дитсадка «Віночок» на вул. Київській, 18, де вже збудовано новий корпус дошкільного закладу. Таке рішення було ухвалене на сьогоднішньому засіданні виконкому.

Як повідомив перед голосуванням начальник міського управління освіти і науки Олег Білорус, старому приміщенню дитсадка вже понад 100 років.    

«Сьогодні ми перегортаємо чергову сторінку в історії освіти міста Ірпеня. На порядок денний виноситься питання про демонтаж колишньої будівлі дитячого садочка, який знаходиться на вулиці Київській, 18. Морально і фізично це приміщення застаріло настільки, що воно не може виконувати свої функції, забезпечувати належні умови для виховання і навчання наших діточок. Приміщення 1916 року, 60 років воно слугувало як пристосоване приміщення закладу дошкільної освіти. На території вже стоїть новий триповерховий корпус, який буде незабаром введений в експлуатацію», – відзначив Білорус.

За словами міського голови Олександра Маркушина, на тому місці, де розташована стара будівля, створять велику ігрову зону для дітей.  

«Це той випадок, коли демонтувати старе приміщення садочка приємно, бо вже збудований новий садочок із власним басейном. А на тій території, де ми демонтуємо старе приміщення, буде величезна ігрова зона – дитячі майданчики, спортивний майданчик, альтанки. Це рішення історичне, і воно приємне. І ми плануємо в травні відкрити повноцінний дитсадок», – сказав мер.    

Він нагадав, що в кінці квітня чи в травні на перехресті біля дитсадка запрацює новий світлофорний об’єкт.

«Уже пройшла тендерна процедура, буде встановлений новий світлофорний об’єкт – такий красивий, як на перехресті Тургенєвської та Соборної, із підсвіткою під ногами для дітей», – зазначив Маркушин.

Також він зауважив, що поруч із дитсадком на вул. Університетській планують облаштувати зупинку громадського транспорту.  

«На сьогоднішній день на вул. Університетській біля садочка і біля школи немає нормальної зупинки – маршрутки, автобуси зупиняються прямо на дорозі, перекривають рух. Є небезпека, що може статися аварія. Ми робимо кишеню, щоби туди було безпечно заїжджати. Щоб зробити повноцінну зупинку, виділяємо частину земельної ділянки – будемо це приймати на сесії. І ми так само плануємо на травень повністю її зробити. Уже відправили на погодження документи в область, оскільки ця дорога перебуває на балансі області», – розповів міський голова.          

Крім того, члени виконкому надали дозвіл на встановлення тимчасового паркану по вул. Авіаконструктора Антонова, де буде споруджуватися нове приміщення дитсадка «Веснянка».

«Це дитсадок між вулицями Полтавською й Антонова, який у цьому році ми плануємо демонтувати і потім збудувати новий садочок із басейном, який буде вміщати до 350 дітей. Є територія до вулиці Антонова, і ми на сесії довиділяємо чотири сотки землі, збільшуємо територію садочка і будемо встановлювати тимчасовий паркан для виконання будівельних робіт», – прокоментував Олександр Маркушин.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

Сьогодні, 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

Сьогодні, 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

Сьогодні, 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

Сьогодні, 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

Сьогодні, 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

Сьогодні, 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Ірпінь поділився досвідом відбудови з Конотопом (відео)

17 Apr 19:49

Детальніше
Всі новини
300x300