В Ірпінь прибувають волонтери, які розбиратимуть завали (відео)

Photoeditorsdk Export

Сьогодні в Ірпінь прибувають 300 добровольців із числа тих, хто зголосився розбирати в місті завали, спричинені обстрілами. Про це розповів у відеозверненні міський голова Олександр Маркушин.

«Дуже багато відгукнулося мешканців Ірпеня і волонтерів із Києва і не тільки з Києва, готових допомогти Ірпеню розібрати завали, розчищати перекриті вулиці. Ми всіх записали й викликаємо по черзі. Сьогодні – 300 людей. Завтра-післязавтра будемо викликати ще. Немає сенсу кликати відразу дві тисячі. Друзі, всім дуже дякую, ми кожному будемо телефонувати. Якщо сьогодні не подзвонили – подзвонять завтра-післязавтра. Для мене кожен із вас важливий!» – сказав мер.

Міський голова також подякував усім організаціям і підприємцям, які надали техніку для розбирання завалів.

За його словами, лише в мікрорайоні Романівка, де він сьогодні зустрічає волонтерів, зруйновано 60–70% будівель.

«Ставиться завдання, щоб до кінця наступного тижня на сто відсотків розібрати всі вулиці, які завалені, привести їх у порядок, прибрати й закінчити розмінування. Будемо прибирати і в парках», – повідомив Маркушин.

Він відзначив, що зараз в Ірпені інтенсивно працюють над відновленням критичної інфраструктури – електромереж, мереж водопостачання, каналізації. Зв’язок у місті вже є.

«Наша команда робить усе, щоби максимально швидко люди могли повернутися в Ірпінь. Але нам потрібен час. Дуже всіх прошу мати терпіння, і дайте нам трохи часу попрацювати. Ми працюємо вдень і вночі, хочемо дуже швидко відновити наше місто», – наголосив Олександр Маркушин.

                                                                                                                            
Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300