В Ірпінь приїхали інструктори Грузинського національного легіону (відео)

Photoeditorsdk Export 2022 05 19t150910.078

Якщо ворог надумає посунутися на Ірпінь ще раз, отримає від місцевої тероборони сповна. Адже відтепер бійці добровольчого батальйону захищатимуть місто ще злагодженіше. Передати їм свій бойовий досвід до Ірпеня приїхав Грузинський національний легіон.

Метью Робінсон, командир іноземної частини Грузинського національного легіону:
«Це феноменально – ваші чоловіки і жінки з тероборони. У них велике серце, у них велика пристрасть, енергія і любов до цього міста».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Наш підрозділ показав, як можна правильно захищати і як потрібно захищати нашу Україну, наш Ірпінь – і захистив. Але треба постійно тренуватися для того, щоб могли й надалі, якщо буде така необхідність, захищати. Бо ми розуміємо – якщо вже буде наступ на Київ не через Ірпінь, а через інші міста, ми перейдемо туди і будемо захищати так само, як Ірпінь, нашу столицю з другого боку».

Військовій  майстерності навчають наших добровольців професійні інструктори з Грузії, Америки та Англії. Вони мають бойовий досвід і є частиною Грузинського легіону. Зараз особливу увагу приділяють взаємодії на блокпостах: як зупиняти автомобіль, проводити огляд транспорту та затримувати ймовірного ворога.

Олексій, учасник ірпінської тероборони:
«Війна в нас не закінчилась. І не всі люди знають, як оглядати транспорт, правильно зупиняти, оглядати людей і затримувати їх».

Олександр, учасник ірпінської тероборони:
«Дуже корисно зараз це проходити, бо треба, щоб на блокпостах усе було чітко, злагоджено та швидко».

Оксана, учасниця ірпінської тероборони:
«На сьогоднішній день у нас є в кожного є своє завдання, яке ми виконуємо. Але кожного дня може все змінитися, і ми можемо змінити свої позиції і свій фаховий профіль, у звязку з чим ми маємо бути готові до абсолютно різних сценаріїв».

Також у програмі тренувань – відпрацювання стрільби з кулеметів, автоматів, снайперської зброї тощо.

Віталій, перший помічник заступника командира добровольчого батальйону ірпінської тероборони:
«Те, що я бачу – це ефективність на високому рівні, тому що кожен доброволець, який стоїть із автоматом, вбирає всю інформацію, щоб її можна було використати в бойових діях».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300