В Ірпінь приїхали Міністри закордонних справ Німеччини та Нідерландів (відео, фото)

Photoeditorsdk Export (3)

Сьогодні Ірпінь відвідали Міністри закордонних справ Німеччини та Нідерландів Анналена Бербок та Вопке Гукстра. Разом із іноземними гостями приїхали Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова та керівник Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

Міністри оглянули житлові квартали міста, які постраждали від обстрілів російської армії. Анналена Бербок зайшла в один із розтрощених будинків.

«Практично щодня розповідаю іноземним гостям про героїзм захисників нашого міста, його трагедію і потребу в допомозі у відбудові домівок ірпінців та десятків інфраструктурних об’єктів, зруйнованих окупантами. Сподіваюся, спільними зусиллями і за підтримки міжнародної спільноти ми відбудуємо наш Ірпінь якнайшвидше», – зазначив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

«Вдячний європейським партнерам за те, що вони не ігнорують наші проблеми і не закривають очі на наслідки російського вторнення. Навпаки, вони приїжджають на Київщину і пропонують свою підтримку. Переконаний, що з їхньою допомогою ми швидше відновимо та відбудуємо наші міста, і люди нарешті повернуться додому», – наголосив у свою чергу Олександр Павлюк.

«Розбомблені будинки ілюструють вплив війни на життя чоловіків, жінок і дітей, які тут живуть. Ці дії не можуть залишатися безкарними. Нідерланди сповнені рішучості встановити істину і досягти справедливості», – написав після візиту у своєму твіттері Вопке Гукстра.

Нагадаємо, після звільнення Ірпеня від окупантів місто відвідали Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-БуричГенеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус та ціла низка очільників і представників парламентів та урядів багатьох країн, зокрема Канади, Швейцарії, Данії, Німеччини, Норвегії, Польщі, Чехії, Румунії, Литви, Латвії, Естонії, Хорватії, Північної Македонії, Грузії, Молдови.

За словами Олександра Маркушина, візит кожної іноземної делегації – це шанс отримати кошти для відбудови Ірпеня.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що працює в Ірпені? (медзаклади, магазини, послуги тощо)

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300