В Ірпінській бібліотеці з’явилися роботи майстринь народної творчості, присвячені Лесі Українці

Photoeditorsdk Export 2021 02 24t114927.307

Напередодні 150-річчя від Дня народження Лесі Українки Арт-простір Ірпінської центральної міської бібліотеки прикрасили мистецькі твори місцевих майстринь, тематично пов’язані з великою письменницею та її творчістю. Про це повідомила директорка закладу Олена Циганенко.

«Арт-простір бібліотеки святково прикрашений до ювілею Лесі Українки вишитим портретом в українському рушнику. Ірпінська майстриня Ганна Степанівна Корженівська, активна учасниця міських виставок майстрів народної творчості, авторка великої колекції вишитих українських рушників і ікон подарувала нам портрет Великої Українки напередодні свята», – відзначила директорка закладу.

Також в Арт-просторі бібліотеки з’явилися герої драми-феєрії «Лісова пісня», втілені в ляльках відомої майстрині Тетяни Федорової. «Це Мавка і Лукаш, Перелесник, Польова царівна, Козак-Перелесник. Ці дивовижні етноляльки створили уява і невтомні руки заслуженої майстрині народної творчості України, нашої землячки Тетяни Семенівни Федорової. Частина робіт представлена на фото, оскільки знаходиться в приватних колекціях в Україні і за кордоном», – зауважила Олена Циганенко.

25 лютого, в День народження Лесі Українки, в Ірпінській бібліотеці відбудеться літературно-мистецьке свято «Лесині джерела». Початок – о 13:00.

Як повідомлялося, 11 лютого в Ірпені стартував мистецький проєкт «Я вічно буду жити», присвячений ювілею Лесі Українки. У рамках проєкту відбувається онлайн-конкурс читців творів письменниці та конкурс малюнків за мотивами її творчості.

Нагадаємо, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин разом із низкою відомих в Україні людей узяв участь у мистецькому проєкті з нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки – спільному читанні її поезії «Do (Гімн. Grave)».  


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300