В Ірпінській міській лікарні встановили сучасну цифрову рентген-установку

В Ірпінській міській лікарні почала працювати нова сучасна рентген-установка. Щоб ввести її в експлуатацію, знадобилося багато часу. Адже техніка потребувала значно більших електричних потужностей, ніж попереднє обладнання.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Ми написали заяву в обленерго, і там десь до півроку її розглядали. І потім, коли нам уже дали потужності, ми за місяць встановили його (рентген-апарат)».

Нова установка забезпечує сучасний підхід до діагностики. Основна його перевага – у цифровій обробці даних. Зображення відразу передається на комп’ютер. Лікарі на моніторі можуть комфортно роздивитися відповідну ділянку тіла, збільшити-зменшити знімок, моделювати його.

Володимир Левчук, заступник головного лікаря КНП «Ірпінська центральна міська лікарня»:
«Для лікарні це важливо мати, тому що це – новий етап в обробці інформаційних даних обстеження пацієнта. Його кожен лікар зможе подивитися в себе на комп’ютері, зробити оцінку результатів, поділитися ними зі своїм колегою, а також застосувати в консультативній допомозі онлайн. Це одна з вимог реформи медицини в країні, другий етап якої стартує після Нового року».

Лаборант постійно може контролювати процес обстеження через відеокамеру, яка встановлена в рентген-кабінеті. Лікарі зауважують, що доза опромінення на цьому устаткуванні значно менша, ніж на старому. До того ж, цифрова обробка даних заощаджує час і полегшує роботу лаборантам, адже вона не потребує плівок, які потрібно було раніше проявляти і працювати з хімпрепаратами.

Володимир Левчук:
«Оскільки ми надаємо цілодобову медичну допомогу – це і травматологія, і хірургія, і терапія – то пацієнтів дуже багато».  

Якщо раніше рентген-кабінет міг обслужити до 50 пацієнтів на добу, то з новою установкою – вдвічі більше. Медики радіють, що з новим устаткуванням лікарня переходить на сучасні стандарти обстеження та лікування хворих.

Володимир Левчук:
«Це світовий рівень, це такий стандарт, який уже використовується скрізь. Тепер він є у нас для наших пацієнтів, для мешканців нашого регіону».

Олександр Маркушин:
«Його (рентген-апарат) купили виключно за кошти Ірпінської міської ради. Він коштує приблизно 2 мільйони».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300