В Ірпінській міськраді відбулася презентація фотоекспозиції «Феї і Лицарі» (відео)

В Ірпінській міській раді відбулася презентація фотоекспозиції «Феї і Лицарі». Це виставка 13 світлин, на яких зображені воїни АТО в образі лицарів разом із особливими дівчатками у символічному образі фей.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Була пропозиція провести у нас цю виставку – звичайно, ми відгукнулися, однозначно проводимо. І надалі, якщо будуть схожі виставки, ми завжди будемо брати участь».

В Ірпені така виставка проходить уперше, а на Київщині – вже третє. Сьогодні вона організована з ініціативи Всеукраїнської організації для людей з інвалідністю «Прагнення» та Ірпінської міської ради.

Олег Іваненко, депутат Київської облради, керівник ГО «Прагнення»:
«Ми хочемо всім нагадати цією виставкою про війну, ми всім хочемо нагадати, що є люди, до яких треба ставитися з трішки більшою увагою. І сподіваємося, що вона (виставка) зворушить тих, хто її буде бачити, і сколихне найглибинніші, найкращі, найдобріші почуття».  

«Феї та лицарі» — це перший у Київській області проєкт громадських організацій, створений з метою висвітлення суспільно важливих проблем, таких як війна та особливі дітки.

Руслан Мирошниченко, начальник відділу цивільно-військового співробітництва Командування Сухопутних військ України:
«Потрібно привернути увагу до дітей, до ветеранів, і показати їх у такому символічному вигляді – як воїнів, які щодня борються, які потребують підтримки суспільства, щоб вони відчули себе потрібними».

Олег Трачук, автор ідеї і керівник проєкту «Феї і Лицарі»:
«Вони відчули на собі увагу, вони потрібні. Незалежно від того, що хтось із них серйозно поранений, у когось серйозні проблеми зі здоров’ям, серйозні проблеми в житті – вони відчули себе потрібними».

Символічні образи лицарів і фей передають дуже теплі емоції та нікого не залишають байдужими.

Антон Головенко, депутат Ірпінської міської ради, учасник АТО:
«Така виставка є дуже емоційною. Ви бачите, що люди крізь себе пропускають ці всі фотографії. Вони дуже гарно зроблені й показують, що в нас є захисники, якими ми можемо пишатися, що в нас є дітки, яких ми повинні захищати і про яких ми повинні турбуватися».

Ванда Писанка, гостя заходу:
«Я вважаю, що такі виставки повинні пройти по всій Україні, вони доцільні. Вони піднімають як бойовий дух наших лицарів, так і звертають увагу на те, що діткам із особливими потребами потрібен теж державний захист».

Фотоекспозиція триватиме до кінця тижня, вхід вільний. Тому у всіх охочих є можливість особисто побачити фотографії наших справжніх героїв сучасності.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300