В Ірпінському дитсадку «Колібрі» створили групу короткочасного перебування

Щоб прийняти якнайбільше дітей, в Ірпінському дитсадку «Колібрі» створили групу короткочасного перебування – з 9 до 13 години. У групі короткотривалого перебування, малеча розвивається за тією ж програмою дошкільної освіти, що і діти з повного дня.

Як і інші дітки, вони також можуть, за рекомендацією лікаря, відвідувати соляну кімнату, яка є в садочку. Відмінність лише в тому, що вихованці короткотривалого перебування в обід вже йдуть додому і в садочку не сплять.

Любов Шостак, директор ДНЗ «Колібрі»:
«Садочок все робить для того, щоб прийняти найбільше дітей. У зв’язку з нашою ситуацією, дуже велика кількість стоїть на черзі. Потрібно цю чергу зменшувати. У такий спосіб навіть короткотривале перебування дитини тут рятує ситуацію».


Група сформувалась різновікова — від трьох до чотирьох з половиною років. Але директорка каже — це й на краще. У цьому є навіть свої переваги.
«Я можу сказати, плюс навіть в тому, що найменші дітки ідуть і соціалізуються до старших. Вони швидше адаптуються і швидше розвиваються», — запевняє Любов Шостак.

Щоб організувати простір для групи скороченого перебування, у «Колібрі» вирішили раціональніше використати великий хол.
Перебування дітей у новій групі, як і в цілому в дитсадку «Колібрі», є безкоштовним.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300